Vācijas veselības ministrs brīdina par neārstējamu imūndeficītu, ko izraisa koronavīruss (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas veselības ministrs Karls Lauterbahs
Vācijas veselības ministrs Karls Lauterbahs Foto: dpa/picture-alliance / dpa/Scanpix

Ikviens, kurš biežāk inficējas ar koronavīrusu, riskē saslimt ar neārstējamu imūndeficītu. Pēc Vācijas veselības ministra Karla Lauterbaha teiktā, uz to liecina dažādi pētījumi, kas pašlaik vēl turpinās. Tā rezultātā palielināsies hronisku slimību, piemēram, demences, risks.

Saskaņā ar federālā veselības ministra Karla Lauterbaha teikto, vairākas koronainfekcijas vienā cilvēkā var radīt nopietnas sekas imūnsistēmai. “Tas ir satraucoši, ko novērojam cilvēkiem, kuri vairākkārt slimojuši ar Covid-19. Pētījumi tagad ļoti skaidri parāda, ka infekcijas skartie bieži saskaras ar imūndeficītu, ko vairs nevar izārstēt,” Diseldorfas laikrakstam “Rheinische Post” sacīja Lauterbahs.

“Tas var būt riska faktors hronisku slimību attīstībai, sākot no sirds un asinsvadu problēmām un beidzot ar demenci,” uzsvēra ministrs. “Kā jau teicu, tas vēl nav skaidrs, tas tiek intensīvi pētīts. Es sekoju pētījumiem un apspriežu tos ar ekspertiem. Tas liecina, ka, ja kādam pēc divām infekcijām ir stipri cietusi imūnsistēma, ieteicams izvairīties no turpmākām Covid-19 infekcijām,” sacīja Lauterbahs.

Sarunā ar laikrakstu ministrs arī paziņoja par nozīmīgu iniciatīvu cilvēkiem ar “Long Covid”. “Piemēram, manā ministrijā savlaicīgi tiks izveidots uzticības tālrunis. Tas paredzēts kā kontaktpunkts cilvēkiem, kuri meklē informāciju par Long Covid,” sacīja politiķis. “Cilvēkiem ir daudz jautājumu un bieži vien nespecifiskas slimības, tāpēc ir svarīgi, lai mēs viņiem piedāvātu informācijas platformu, kas apkopo iepriekšējās zināšanas, sniedz informāciju par pašreizējo pētījumu stāvokli un, cita starpā, sniedz informāciju par diagnostiku un jaunām terapeitiskām pieejām”.

Lauterbahs arī vēlas nākotnē ar 100 miljoniem eiro finansēt tā dēvētos veselības aprūpes pētījumus, lai uzlabotu ar “Long Covid” slimo situāciju. Mērķis ir noskaidrot, kāda ir optimālā aprūpes koncepcija slimības skartajiem.

“Mēs pieņemam, ka ievērojama daļa no tiem, kuri saslimst, pēc izārstēšanās cīnās ar ilgstošiem Covid-19 simptomiem. Aplēses liecina, ka tie ir pieci līdz desmit procenti. Personai tas bieži nozīmē smagu likteņa triecienu un var pat ietekmēt darba tirgu, ja turpinās pieaugt slimo cilvēku skaits,” skaidroja ministrs.

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu