Foto Ragainis uzteic Civilās aizsardzības komisijas pieredzi Jēkabpils plūdu novēršanā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis
Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Foto: Ivars Soikāns/LETA

Jēkabpils plūdu novēršanas darbos liela loma bija Civilās aizsardzības komisijas pieredzei, aģentūrai LETA atklāja Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZP).

Viņš norādīja, ka Jēkabpils vadība ir saņēmusi pozitīvu atzinumu no Valsts prezidenta Egila Levita, Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) un atbildīgo ministriju pārstāvjiem par sekmīgu darbu cīņā ar plūdu radītājām sekām Jēkabpilī.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka lielu lomu spēlējusi Civilās aizsardzības komisija, kurā kopš 2009.gada strādā cilvēki, kas atbilstošajā situācijā zināja savus pienākumus un rīcības plānu, kā arī atsaucīgie Jēkabpils un tās apkārtnes iedzīvotāji.

Savukārt tikšanās laikā ar Valsts prezidentu tika pārrunāta situācija no civilās aizsardzības plāna viedokļa. Turklāt sarunā uzsvars tika likts uz vēl darāmajiem darbiem, uzsvēra Ragainis.

Foto: Valsts prezidents apskata plūdu skartās teritorijas Jēkabpilī

Ragainis stāstīja, ka tuvākie veicamie darbi ir dambja stiprināšana, lai tas izturētu pavasaru plūdus, bet vasarā plānots darīt visu, lai jau nākamā gada palus sagaidītu ar lielāku dambja stiprību un noturību. Savukārt trešais darba posms iekļautu jau paplašinātu darbību, kas tiktu veikta ilgtermiņā, lai paplašinātu dambi tā, lai nākotnē ūdens pilsētā neieplūsts.

Pēc tikšanās secināts, ka nepieciešams finansējums glābšanas darbiem, kā arī turpmākiem dambja uzturēšanas darbiem. Ragainis, gan uzsvēra, ka "valsts savu atbalstu neliedza nevienu brīdi. Visu atbalstu, kas mums bija nepieciešams, mēs arī izmantojām."

Jau ziņots, ka Valsts prezidents šodien devās uz Jēkabpili, lai lai pārrunātu nepieciešamo ieguldījumu pilsētas infrastruktūras stiprināšanā pret plūdiem, kā arī pašvaldību civilās aizsardzības spējām un nacionāla līmeņa krīžu vadību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu