Ukrainas Aizsardzības ministrija skaidrojas par ēdināšanas skandālu (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas Aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs
Ukrainas Aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs Foto: AP/Scanpix

Ukrainas Aizsardzības ministrija atbildējusi uz medijos izskanējušo informāciju, ka pārtiku militārpersonām iepērk 2-3 reizes dārgāk nekā tā pieejama veikalos, nosaucot to par meliem un manipulācijām un solot sazināties ar Ukrainas Drošības dienestu.

Aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs sestdien, 21. janvārī vērsies pie Augstākās Radas Nacionālās drošības, aizsardzības un izlūkošanas komitejas priekšsēdētāja ar lūgumu sasaukt komitejas sēdi un uzklausīt informāciju par apstākļiem, kas saistīti ar militārpersonu ēdināšanas pakalpojumu iepirkumiem 2023. gadam.

Plašāku informāciju paredzēts sniegt pēc šīs komisijas sēdes.

Sestdien, 21.janvārī Ukrainas mediji ziņoja, ka Aizsardzības ministrija militārpersonām iepērk pārtiku divas līdz trīs reizes dārgāk nekā tā pieejama Kijivas veikalos. Piemēram, olas tā iegādājas par 17 grivnām gabalā, kamēr veikalos tās maksā 7 grivnas, kartupeļus - par 22 grivnām kilogramā (veikalos 8-9 grivnas), bet vistu kājiņas - par 120 grivnām kilogramā (veikalos - 80 grivnas).

Foto: Zn.ua

Pēc Ukrainas mediju ziņotā, Aizsardzības ministrija noslēdza līgumu par vairāk nekā 13 miljardiem grivnu ar uzņēmumu "Active Company LLC" ar tūkstoš grivnu pamatkapitālu. 2021. gadā šim uzņēmumam tika dzēsta PVN maksātāja apliecība piegāžu trūkuma un deklarāciju nesniegšanas dēļ.

Šis uzņēmums pirms vairāk nekā trim gadiem kļuva par apsūdzēto kriminālprocesā par viltus darbības nodrošināšanu, lai piedalītos konkursā par liellopu gaļas piegādi ieslodzījuma vietām.

Līgumu par iepirkumiem karavīru ēdināšanai parakstījis publisko iepirkumu departamenta direktors Bogdans Hmeļņickis.

Pirms tam Hmeļņickis bija viens no apsūdzētajiem lietā par ministrijas līdzekļu izkrāpšanu 580 tūkstošu ASV dolāru apmērā, iegādājoties kaujas munīciju.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu