Austrālijā atrasts un nogalināts neredzēti milzīgs krupis (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Kvīnslendā Austrālijā reindžeri atraduši patiesi gigantisku niedru krupju (rhinella marina) pārstāvi. Pateicoties savam izmēram, 2,7 kilogramus smagais krupis iesaukts par “krupju godzillu” un kļuvis par rekordistu.

Brango krupi reindžeri nejauši atrada Konveja nacionālajā parkā. Par savu atklājumu viņi paziņoja mikroblogošanas vietnē “Twitter”, rakstot, ka bijuši šokēti, kad ieraudzījuši milzīgo krupi, kas ir tikpat smags, cik gailis.

“Godīgi sakot, es tam nespēju noticēt – es nekad nebiju kaut ko tik lielu redzējusi. Kad es tam piegāju klāt, tas satrūkās. Tad es pasaucu savu priekšnieku, lai viņš to apskata. Tas izskatījās gandrīz kā futbolbumba ar kājām,” Austrālijas medijam “ABC” stāstīja reindžere Kailija Greja.

Foto: Reuters / Scanpix

Greja savu atradumu aprakstīja kā lielu, kārpainu, brūnu un neglītu krupi, kas tupējis dubļos. Viņa ar kolēģiem domā, ka tā ir krupju mātīte, jo šīs sugas krupju mātītes mēdz būt lielākas par tēviņiem.

Iepriekš lielākais zināmais niedru krupis tika atrasts 1991. gadā arī Austrālijā. Tas bija 2,65 kilogramus smags.

Pēc krupja nosvēršanas nacionālā parka reindžeri to iemidzināja, jo, kā izrādās, šie krupji kaitē apkārtējai videi. Tāda izmēra niedru krupji aprīs visu, kas ielīdīs mutē, to skaitā insektus, reptiļus un pat nelielus zīdītājus.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu