Ukraiņu bēgļi Lietuvā saņem viltus e-pasta vēstules; uzbrukums saistīts ar Krieviju

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ukrainas kara bēgļi Lietuvā saņēmuši elektroniskā pasta vēstules, kuru sūtītāji, uzdodoties par Lietuvas Migrācijas departamenta darbiniekiem, vēlas iegūt personas datus, bet Lietuvas Valsts drošības departaments secinājis, ka vēstules ir ar Krieviju saistīts informācijas kiberuzbrukums.

Departamenta sākotnējā analīzē par elektroniskā pasta vēstulēm konstatēts, ka to pielikumos ir ļaunatūra un vēstuļu mērķis ir iegūt informāciju par Ukrainas kara bēgļiem Lietuvā.

"Valsts drošības departamenta dati liecina, ka šo kiberuzbrukumu veic Krievijas subjekti," paziņoja departaments.

Izlūkdienests brīdināja tādu elektroniskā pasta vēstuļu saņēmējus neatvērt pielikumus un pievienotās saites.

Lietuvas Migrācijas departaments pagājušajā nedēļā brīdināja, ka tiešsaistes krāpnieki uzdodas par departamenta darbiniekiem un mēģina iegūt informāciju par Ukrainas kara bēgļiem, izmantojot elektroniskā pasta adreses, kādas oficiāli nepastāv, un nosūtot vēstules, kurās apgalvo, ka sadarbībā ar Lietuvas un Ukrainas valdību Migrācijas departaments meklē Ukrainas kara bēgļus Lietuvā un tas esot saistīts ar militāro dienestu.

Departamentā uzsvēra, ka tas nemeklē Ukrainas bēgļus saistībā ar militāro dienestu.

Tāpat elektroniskā pasta vēstulēs ir viltus aptauja, kurā Ukrainas pilsoņiem tiek prasīti personas dati. Vēstulēs apgalvots, ka atbildes uz aptaujas jautājumiem saņemšot Ukrainas vēstniecības Lietuvā konsulārā daļa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu