Kremlis vēlreiz atzīst, ka rīkojums par mobilizāciju Krievijā joprojām ir spēkā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs kārtējo reizi komentējis mobilizācijas jautājumu - viņš atzina, ka mobilizācija esot beigusies, tomēr attiecīga prezidenta rīkojuma nav, jo šis rīkojums ietver arī citus pasākumus, kas joprojām ir spēkā.

Peskovs uzsvēra, ka mobilizācija beidzās brīdī, kad Aizsardzības ministrija atskaitījās par mobilizējamo cilvēku skaita plāna izpildi. Tomēr rīkojums par mobilizāciju joprojām esot spēkā, jo “tas ietver arī citus pasākumus”. 

“Neskaitot iesaukšanu armijā, mobilizācija ietver arī pasākumus, kas nepieciešami bruņoto spēku uzdevumu izpildei. Šajā daļā rīkojums joprojām ir spēkā,” norādīja Peskovs.

Viņš gan nekonkretizēja, par kuriem rīkojuma punktiem ir runa vien piebilstot, ka tas attiecas arī uz slepeno rīkojuma punktu.

Mobilizācija ar attiecīgu Putina rīkojumu tika izsludināta septembra beigās. Novembra sākumā varas iestādes, tostarp arī pats Putins, paziņoja, ka mobilizācija esot noslēgusies, lai gan nekādu oficiālu dokumentu, kas to apstiprinātu, joprojām nav.

Kopš tā laika regulāri izskanējusi informācija, ka varas iestādes gatavo jaunu apjomīgu mobilizācijas vilni.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu