Mūrniece: Ukraina gaida visa veida ieročus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece
Aizsardzības ministre Ināra Mūrniece Foto: Zane Bitere/LETA

Rietumvalstis atbalstu Ukrainai joprojām pauž "ļoti skaidri", šādu viedokli šorīt intervijā TV3 pauda Latvijas aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA), vērtējot pagājušajā nedēļā Vācijas pilsētā Ramšteinā notikušās Ukrainas Aizsardzības kontaktgrupas sanāksmes rezultātus.

Pēc politiķes vārdiem, Ukraina, aizstāvoties pret Krievijas militāro iebrukumu, gaida visa veida ieročus, taču ne mazāk svarīgi tai ir saņemt skaidru un savlaicīgu informāciju, ko sabiedrotie reāli spēs piegādāt, lai varētu plānot savas militārās darbības.

Latvija savlaicīgi ir paziņojusi, ar ko palīdzēsim Ukrainai, atzīmēja Mūrniece, sakot, ka Latvijas palīdzību Ukrainā novērtē augstu.

Ministre atgādināja, ka līdz ar jaunākajiem sūtījumiem kopējais Latvijas sniegtais militārās palīdzības apjoms Ukrainai sasniegs 370 miljonus eiro, kam vēl jāpieskaita humanitārā palīdzība, kas arī sniegta vairāku miljonu apmērā.

Ukrainas puse Latvijai pašlaik vairāk lūgusi dronus un "Stinger" pretgaisa aizsardzības raķetes, bet jauno "Patria" bruņumašīnu sūtīšana pašlaik netiekot apsvērta, jo tās tikai tikko sākts ražot.

Mūrniece ir optimistiski noskaņota, ka Vācijā ražotie "Leopard" tanki Ukrainā nonāks un gana drīz. Esot arī iespējams, ka piegādāti tiks kāda cita ražotāja tanki, bet kopumā ir būtiski, lai Ukrainai tiek nodoti tanki, lai tā varētu sekmīgi atgūt Krievijas pašlaik okupētās teritorijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu