"Dior" oda Džozefīnai Beikerei un divdesmito gadu Parīzes bohēmai

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

Marija Gracija Čiuri 2023. gada pavasara/vasaras augstās modes "Dior" kolekcijā iedvesmojusies no afroamerikāņu dziedātājas un dejotājas Džozefīnas Beikeres, kura 20. gadu vidū atstāja ASV un devās uz kosmopolītisko Parīzi. 

Tajā laikā Parīze bija sapņu galamērķis māksliniekiem, rakstniekiem un modes dizaineriem, kuri ienesa savu radošumu Eiropā un aptvēra šīs vēsturiskās pilsētas eleganci. Tas bija laiks, kad pēc Pirmā pasaules kara gaisā virmoja ilgas pēc uzdzīves, brīvības un kaisles - tāpēc attīstījās arī erotiskā kabarē pasaule. 

Foto: SIPA/sc

Beikere tolaik tērpās franču modes zīmolos, tostarp Dior darinājumos. Pavasara/vasaras kolekcijas dizainerus iedvesmoja Džozefīnas fotogrāfijas. Viņas enerģiju un eleganci varēja sajust tā laika melnbaltajos foto attēlos. 

Foto: SIPA/sc

Dejotājas garderobe sastāvēja no virkni mēteļu, ko viņa valkāja arī uz skatuves, kā arī vieglām samta kleitām, satīna apakšveļu un tērpiem ar stepētu dizainu.

Koncentrējoties uz pieklusinātām krāsām, elegantām līnijām un klasiskiem siluetiem, varētu teikt, ka kolekcija ir skaista, mūsdienīga oriģināla Dior kolekcija. Dizaini svārstās no lietišķa apģērba līdz elegantam balles kleitām un ietvēr vairākas unikālas audumu izvēles, tostarp samta, metāla un zelta. 

Foto: SIPA/sc
Foto: SIPA/sc
Foto: SIPA/sc
Foto: SIPA/sc
Foto: SIPA/sc
Foto: SIPA/sc
Foto: SIPA/sc
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu