Sentinelieši ir no ārpasaules nošķirtākā cilts pasaulē, kas mīt uz nelielās, bieziem džungļiem klātās Ziemeļu Sentinela salas Bengālijas līcī. Jelgavas izmēra salas iezemieši ir vienīgā cilts, kas atsakās no jebkāda kontakta ar ārpasauli, liekot lietā arī ieročus, ja prasība pēc miera netiek ievērota. Viņi nogalinājuši vairākus cilvēkus, kas uzdrošinājušies spert savu kāju uz salas, un ir gatavi nogalināt arī turpmāk. Viņus neuzpirkt nedz ar kokosriekstiem vai spīdīgām važiņām, nedz spirtu un Jēzus Kristus vārdu.

2018. gada rudenī amerikāņu misionārs Džons Alens Čau devās uz Ziemeļu Sentinela salu, lai tur ieviestu kristietību un sentineliešus iepazīstinātu ar Jēzus Kristus vārdu. Sentinelieši nebija ar mieru un misionāru nogalināja, aprokot viņa līķi pludmalē. Kas bija Džons Čau? Varonis misionārs vai pārdrošs kolonists?

“Jūs varat domāt, ka es esmu traks, šo visu darot, tomēr es domāju, ka ir vērts šiem ļaudīm atklāt Jēzu,” Džons Alens Čau savā pēdējā vēstulē rakstīja vecākiem.

Čau bija 26 gadus vecs amerikānis – kaislīgs kristietis un piedzīvojumu meklētājs. Viņš mīlēja alpīnismu, pārgājienus, dzīvošanu no ārpasaules nošķirtās vietās un pasaules apceļošanu. Viņš bija apņēmies Ziemeļu Sentinela salā ieviest kristietību un vairākus gadus veltīja tam, lai nodibinātu kontaktu ar sentineliešiem.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X