Navaļnijs jau 11. reizi ievietots izolatorā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs trešdien kārtējo reizi ievietots cietuma izolatorā – pēdējā pusgada laikā Navaļnijs izolatorā nonācis jau 11. reizi, vēsta izdevums “Sirena”.

Navaļanijs izolatorā tiek nogādāts par dažādiem sīkiem pārkāpumiem.

Kā informēja Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša, šoreiz viņš izolatorā ievietots par to, ka esot nepareizi stādījies priekšā.

Šoreiz Navaļnijam izolatorā būs jāpavada astoņas dienas.

Navaļnijs šobrīd atrodas kolonijā Nr.6 Vladimiras apgabala Meļehovā. Uz šo koloniju viņš tika pārvests pagājušā gada jūnijā pēc tam, kad viņam tika piespriests deviņus gadus ilgs cietumsods jaunā lietā par “krāpšanu un tiesas apvainošanu”. Navaļnijs uzsver, ka visas viņam izvirzītās apsūdzības ir safabricētas ar mērķi ierobežot viņa politisko darbību.

Iepriekš Navaļnijs izolatorā ievietots arī par to, ka “mazgājies nepareizā laikā”, “staigājis bez virsjakas” un “nepareizi aizpogājis apģērbu”.

Pēdējā pusgada laikā Navaļnijs izolatorā pavadījis 105 diennaktis jeb gandrīz 60% no visām diennaktīm attiecīgajā periodā.

Navaļnija līdzgaitnieki 19.janvārī sāka globālu kampaņu “Free Navalny” (“Brīvību Navaļnijam”), kuras mērķis ir koordinēt globālus centienus, lai panāktu politiķa atbrīvošanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu