"Peldēt droši" sauc palīgā! Palīdzi Latvijai iegūt manekenu peldēšanas apmācībām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ruth Lee Ltd/"Facebook"

Biedrība "Peldēt droši" ir izvirzīta dalībai starptautiskā fotokonkursā, kurā piedalās ar cilvēku un dzīvnieku drošību saistītas organizācijas no 18 valstīm. Fotogrāfija, kas iegūs visvairāk atzīmes "patīk", balvā iegūs īpašu manekenu, ko izmanto apmācībās. Balsojums norit sociālo tīklu vietnē "Facebook".

"Tādi manekeni ir dārgs prieks, tāpēc aicinu palīdzēt mums tādu iegūt! Šādus manekenus izmantojam apmācībās peldbaseinos un atklātos ūdeņos.

Manekeni palīdz cilvēkiem izprast, cik grūti vai viegli ir kādu izvilkt krastā, pašam gūt pieredzi, lai ārkārtas situācijā spētu novērtēt savus spēkus. Nereti noslīkst arī glābējs," aicina atbalstīt "Peldēt droši" dibinātāja un vadītāja Zane Gemze.

"Peldēt droši" rīko dažādus pasākumus, lai veicinātu Latvijas iedzīvotāju izpratni par drošu uzvedību pie un uz ūdens. Savas darbības četros gados praktiskās nodarbības un nometnēs piedalījušies teju 3000 bērni, apmācīti vairāk nekā 600 skolotāji un sporta treneri.

Viens no praktisko nodarbību uzdevumiem ir izcelt "ķermeni" – cilvēkam pielīdzinātu manekenu un spēt to nogādāt krastā. "Peldēt droši" ir vienīgie Latvijā, kas piedāvā šādas apmācības ikvienam interesentam visos vecumos.

Biedrība "Peldēt droši" dibināta 2018. gadā ar mērķi sabiedrībā vairot izpratni par peldētprasmi kā dzīvību saglabājošu prasmi un peldēšanas nozīmi veselības veicināšanā, fiziskās sagatavotības attīstībā un imunitātes stiprināšanā sabiedrībā kopumā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu