Video ⟩ Krievija plāno pastiprināt uzbrukumus Bahmutai (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: @GeneralStaffUA

Krievijas armija, visticamāk, nomainīs noplicinātos “Vāgnera” algotņu spēkus, lai pastiprinātu ofensīvu pret Bahmutu. “Vāgnera spēki Bahmutas apgabalā pēc Soledaras ieņemšanas nav guvuši ievērojamus panākumus. Krievijas armijas vienības tagad piedalās kaujās par Bahmutu, lai pastiprinātu Krievijas ofensīvu,” teikts Starptautiskā kara pētījumu institūta ISW ziņojumā.

Eksperti analizēja kadrus, kas tika publicēti 20. janvārī. Tajos var redzēt krievu BMD-4M, mehanizētu transportlīdzekli, ko izmanto tikai desantnieki. Šajā sakarā viņi nonāca pie secinājuma, ka ap Bahmutu darbojas Krievijas gaisa desanta spēki.

ISW piebilda, ka Krievijas Aizsardzības ministrija arvien biežāk ziņo, ka Krievijas gaisa desanta karaspēks Bahmutas apgabalā darbojas kopš 2023.gada janvāra sākuma. Analītiķi saka, ka tas liecina, ka Krievijas karaspēks pastiprina vai aizstāj vāgneriešus. Tiek atzīmēts, ka pēc papildspēku pārvietošanas krievi, iespējams, savu uzbrukuma potenciālu nav izsmēluši.

Jau vēstīts, ka kāda anonīma ASV amatpersona 5.janvārī paziņoja, ka “Vāgnera” spēkiem ir vairāk nekā 4100 kritušo un 10 000 ievainoto. No tiem vairāk nekā 1000 tika nogalināti laikā no novembra beigām līdz decembra sākumam netālu no Bahmutas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu