Ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 atbalstītu nepilna trešdaļa iedzīvotāju (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 sliektos atbalstīt 30% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju, secināts "Benu" aptiekas pasūtītajā aptaujā, kuru veikusi kompānija "Gemius", aptaujājot vairāk nekā 1600 respondentus.

Tikmēr 59% aptaujas dalībnieku ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 neatbalstītu, bet vēl 11% nav varējuši sniegt konkrētu viedokli.

Salīdzinot datus pēc respondentu dzimuma, biežāk ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 atbalstītu vīrieši - viņu vidū šādu atbildi kopumā sniedza 38%, kamēr sievietēm šis rādītājs ir 25%. Pretēju viedokli aptaujā pauda 55% vīriešu un 61% sieviešu, bet vēl 7% vīriešu un 13% sieviešu konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Pēc ģimenē lietotās sarunvalodas ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 biežāk atbalstīt sliektos latvieši - viņu vidū pozitīvu atbildi uz šo jautājumu sniedza 31%, bet krievvalodīgajiem - 23%. Tikmēr 59% latviešu un 61% krievvalodīgo ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 neatbalstītu, bet vēl 10% latviešu un 17% krievvalodīgo konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Analizējot iegūtos rezultātus pēc respondentu izglītības līmeņa, nedaudz biežāk ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 atbalstītu iedzīvotāji ar augstāko izglītību - viņu vidū šis rādītājs ir 32%, kamēr respondentiem ar iegūtu vidējo izglītību - 27%. Pretēju viedokli pauda 57% ar iegūtu augstāko izglītību un 63% respondentu ar iegūtu vidējo izglītību, bet vēl 11% katrā no grupām konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Biežāk ikgadēju vakcināciju pret Covid-19 atbalstītu Rīgas iedzīvotāji - šādu atbildi sniedza 35% rīdzinieku, citās pilsētās dzīvojošo vidū šis rādītājs ir 26%, bet lauku iedzīvotājiem - 31%. Tikmēr pretēju viedokli pauda 53% rīdzinieku, 63% citu Latvijas pilsētu iedzīvotāju un 62% lauku iedzīvotāju, bet vēl 12% rīdzinieku, 11% citās pilsētās dzīvojošo un 7% lauku iedzīvotāju konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius", janvāra vidū aptaujājot 1610 respondentus.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu