Rezņikovs: Ukrainas vēlmju sarakstā ir iznīcinātāju piegādes no Rietumiem (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs
Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs Foto: Thomas Lohnes/Getty Images

Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs sacīja, ka, nodrošinot modernu tanku piegādi no Rietumiem, Ukraina tagad cer saņemt militārās lidmašīnas, kas varētu mainīt spēļu noteikumus cīņā pret Krieviju, vēsta "The Kiyv Independent". 

Rezņikovs sacīja, ka "vēlmju sarakstā Ziemassvētku vecītim" ir "iznīcināšanas lidmašīnas, lidmašīnas un, iespējams, raķetes..., kas paplašinātu ​​iespējas trāpīt krievu degvielas un munīcijas noliktavām un armijas komandieriem".

Rietumi līdz šim ir atteikušies nodrošināt Ukrainai militārās lidmašīnas. Tomēr Rezņikovs sacīja, ka Ukrainā tagad nonāk cita militārā tehnika un ieroči, ko Rietumi savulaik noliedza piegādāt.

"Manuprāt, viss, kas šodien nav iespējams, būs iespējams rītdien," sacīja Rezņikovs, norādot uz mērķi nodrošināt iznīcinātāju piegādi Ukrainai.

Iepriekš 20. janvārī prezidents Volodimirs Zelenskis savā runā Ramstein-8 sanāksmē Vācijā lūdza sabiedrotos piešķirt Ukrainai plašākas darbības raķetes un iznīcinātājus F-16.

Savukārt Ukrainas Gaisa spēku pārstāvis Jurijs Ihnats sacīja, ka valsts pirmajā šāda veida militārajā paketē no Rietumu sabiedrotajiem vēlas iegūt 24 iznīcinātājus. 

Ihnats sacīja, ka ASV ražotās iznīcinātājas F-16 varētu būt labākais risinājums Ukrainas gaisa spēkiem. Līdz šim ASV ir atteikušās piegādāt Ukrainai iznīcinātājus F-16 vai atļaut to pārvietošanu no trešām valstīm.

Tomēr Ukrainas gaisa spēki apsver arī franču "Rafale" un Zviedrijas iznīcinātāju "Gripen" piegādi.

Tikmēr portāls "Politico" pauž, ka Pentagona amatpersonu vidū pieaug atbalsts tam, lai tiktu atļauts Ukrainai piegādāt iznīcinātājus F-16.

Arī Nīderlandes valdība paziņoja, ka tā apsvērs iespēju nodrošināt Ukrainai iznīcinātājus F-16, savukārt Vācijai iznīcinātāju nosūtīšana uz Ukrainu nav iespējama.

Vācija neekspluatē lidmašīnas F-16, tomēr kanclers Olafs Šolcs sacīja, ka iznīcinātāji vienkārši nav pieejami.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu