Video Zelenskis: Krievija cer paildzināt karadarbību, tāpēc ir jāpaātrina notikumi un ieroču piegādes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: Dmytro Larin/Shutterstock

Krievija cenšas paildzināt karu, un Ukrainai jāpaātrina notikumi un ieroču piegādes, savā ikvakara videouzrunā sacīja Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, piebilstot, ka situācija frontē ir smaga.

"Mēs darām visu, lai mūsu spiediens joprojām būtu lielāks par okupantu uzbrukuma iespējām," viņš atzīst.

Tāpat prezidents uzsver, ka ir ļoti svarīgi saglabāt arī Rietumu partneru aizsardzības dinamiku.

"Piegādes ātrums ir bijis un būs viens no galvenajiem faktoriem šajā karā. Krievija cer paildzināt karu un izsmelt mūsu spēkus. Tāpēc mums ir jāpadara laiks par savu ieroci. Vajadzētu paātrināt notikumus," pauda Zelenskis, piebilstot, ka jāpaātrina arī nepieciešamās militārās palīdzības piegādi no Rietumiem.

Ukrainas prezidents norāda, ka situācija frontē ir "ļoti smaga".

"Bahmutā, Vuledarā un citviet Doņeckas apgabalā norisinās pastāvīgi Krievijas uzbrukumi. Pastāvīgi mēģinājumi izlauzties cauri mūsu aizsardzībai," norāda Ukrainas līderis.

Tāpat viņš pauž, ka ienaidnieks [Krievijas karaspēks] neskaita cilvēkus un, neskatoties uz daudzajiem zaudējumiem, saglabā augstu uzbrukumu intensitāti. "Dažos savos karos Krievija kopumā ir zaudējusi mazāk cilvēku nekā šobrīd, īpaši Bahmutas tuvumā," viņš sacīja.

Prezidents savā uzrunā pieminēja arī to, ka Ukrainai šonedēļ ir sasniegti būtiski aizsardzības rezultāti attiecībās ar ASV, Vāciju, Poliju, Kanādu, Beļģiju, Norvēģiju, Itāliju un citām valstīm.

"Nākamā nedēļa mūsu aizsardzībai ir jāpadara ne mazāk spēcīga," viņš teica.

Jau ziņots, ka svētdien, 29. janvārī, The Wall Street Journal publicēja rakstu, ka aiz lēmuma krasi palielināt militāro palīdzību Ukrainai slēpjas bažas dažās Rietumu galvaspilsētās, ka laiks varētu būt Krievijas pusē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu