Navaļniju cietumā mēģina apzināti inficēt ar gripu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Krievijas opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju cietumā atkal apzināti mēģina inficēt ar gripu, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Kā teikts Navaļnija “Telegram” kontā, viņa kameras biedrs izolatorā ticis nogādāts cietuma medicīnas daļā, bet diennakti vēlāk atgriezies kamerā.

Kameras biedrs uz medicīnas daļu un pēc tam atpakaļ uz kameru tiekot pārvietots jau piekto reizi.

Navaļnijs uzskata, ka viņa kameras biedru cietuma administrācija apzināti tur stacionārā, lai viņš inficētos ar gripu un pēc tam ar to inficētu Navaļniju.

Pirmo reizi par cietuma vadības centieniem viņu inficēt ar gripu Navaļnijs pavēstīja janvāra sākumā.

Janvārī saslima arī pats Navaļnijs. Kā informēja viņa advokāts, Navaļnijam bijusi paaugstināta temperatūra un klepus.

Tikmēr Navaļnija sieva Jūlija publiski apsūdzēja koloniju viņas vīra apzinātā neārstēšanā. Šomēnes vairāki simti Krievijas ārstu arī parakstīja atklātu vēstuli, kurā tiek pieprasīts sniegt Navaļnijam medicīnisku palīdzību un izbeigt ņirgāšanos par viņu.

Navaļnijs šobrīd atrodas kolonijā Nr.6 Vladimiras apgabala Meļehovā. Uz šo koloniju viņš tika pārvests pagājušā gada jūnijā pēc tam, kad viņam tika piespriests deviņus gadus ilgs cietumsods jaunā lietā par “krāpšanu un tiesas apvainošanu”. Navaļnijs uzsver, ka visas viņam izvirzītās apsūdzības ir safabricētas ar mērķi ierobežot viņa politisko darbību.

Pagājušajā nedēļā Navaļnijs kārtējo reizi ievietots cietuma izolatorā – pēdējā pusgada laikā viņš tur nonācis jau 11. reizi.

Navaļanijs izolatorā tiek nogādāts par dažādiem sīkiem pārkāpumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu