Rumānis Vecrīgā nozog 50 000 eiro vērtu pulksteni (12)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Aizvadītajā nedēļā kādā no Vecrīgas veikaliem rumānis nozadzis 50 000 eiro vērtu pulksteni, taču pats aizbēdzis uz ārvalstīm. Likumsargi aizturējuši vien zadzības līdzdalībnieku, informē Valsts Policija (VP).

Likumsargi izsaukumu par vērtīga pulksteņa zādzību kādā no Vecrīgas veikaliem saņēma ceturtdien, 26. janvārī.

Zaglis esot iegājis veikalā un lūdzis pārdevējai parādīt aiz vitrīnas novietotos pulksteņus. Novēršot pārdevējas uzmanību, nozadzis vienu no tiem, kura aptuvenā vērtība ir 50 000 eiro.

Pēc saņemtā izsaukuma likumsargi, izanalizējot videonovērošanas kameru ierakstus gan no veikala, gan pilsētas ielām, noskaidroja mašīnas numurzīmi, ar ko iespējamais zaglis kopā ar savu līdzdalībnieku atbraucis uz nozieguma vietu. Tāpat policija ir noskaidrojusi arī viņu pārvietošanās maršrutu.

Dienesti ir arī noskaidrojuši zādzību izdarījušā vīrieša un līdzdalībnieka identitāti. Abi ir Rumānijas pilsoņi, kuri Latvijā bija apmetušies kādā viesnīcā, skaidro policija.

Nākamajā rītā, 27. janvārī, pēc pastrādātā nozieguma viesnīcā tika veikta kratīšana.

Likumsargi atrada gan nozagto pulksteni, gan arī aizturēja līdzdalībnieku. 1985. gadā dzimušais vīrietis iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā, taču šobrīd vīrietim piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Taču pats zaglis ir aizbēdzis uz ārvalstīm un šobrīd ir izsludināts starptautiskā meklēšanā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta ceturtās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Likumsargi pulksteni ir atguvuši un atdevuši veikalam.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu