TVNET Auto ir sācis jaunu raidījumu par dažādiem interesantiem transportlīdzekļiem un personībām aiz tiem - "Garāžas aizkulises". Pirmajā epizodē ieskatījāmies ļoti karstā tematā - tanki un to piegāde Ukrainai. Uz sarunu šajā sērijā ieradās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) majors, Zemessardzes štāba virsnieks Jānis Slaidiņš.

Šajās "Garāžas aizkulisēs" aplūkojām trīs galvenos tematus. Pašā sākumā NBS majors Slaidiņš pastāstīja, kā tiek būvēti tanki. Otrajā raidījuma daļā analizējām pasaulē spēcīgākos tankus, kā arī ar eksperta palīdzību salikām TOP 10. Nobeigumā pieskārāmies tematam par tanku nākotni un to aktualitāti gan Ukrainai, gan Latvijai.

Krievija - lielākā tanku ražotāja pasaulē, bet ar milzu problēmām

Ar ko atšķiras krievu tanki no Rietumu tankiem? Slaidiņš stāsta, ka galvenā atšķirība ir kvalitāte - krievu pieeja ir būvēt vairāk, bet Rietumu - labāk. Būtiski arī, ka Rietumu tanki mērķi redz no lielāka attāluma.

Jaunākajos krievu tanku modeļos ir iebūvētas Rietumu tehnoloģijas - franču termālās kameras, ugunsvadības sistēmas. Lielā mērā krievu tanks sastāv no Rietumu tehnoloģijām.

NBS majors norāda, ka krievu tanki principā neatbilst nekādām kvalitātes prasībām, ko apstiprinājuši arī vairāki pašu krievu militārie eksperti. Kur tad īsti ir problēma?

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X