Šķīdoņa dēļ daudzviet Latvijā ieviesti transporta masas ierobežojumi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Atkušņa rezultātā jau 47 valsts autoceļu posmos ir iestājies šķīdonis un ieviesti transporta masas ierobežojumi, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Patlaban šķīdonis pārsvarā skāris Kurzemi un Zemgali, un visvairāk posmu ar transporta masas ierobežojumiem ir Saldus un Dobeles apkārtnē, attiecīgi - 15 un 12 posmi.

LVC brīdina, ka, turpinoties atkusnim, šādu posmu skaits palielināsies.

Transporta masas ierobežojumi tiek ieviesti un atcelti pēc katra konkrētā ceļa faktiskā stāvokļa un iespējamo bojājumu izvērtēšanas.

Sākoties atkusnim, visbiežāk pavasarī, kad uz ceļiem nonāk liels ūdens daudzums, uz autoceļiem ar grants segumu iestājas šķīdonis - pārmitrināts grants segums zaudē nestspēju un braukšanas apstākļi pasliktinās.

Lai nestspēju zaudējušie autoceļi netiktu neatgriezeniski sabojāti, uz tiem ievieš autotransporta masas ierobežojumu - tiek liegta pārvietošanās transportam, kas smagāks par 10 tonnām.

Atļaujas kravu izvešanai šķīdoņa laikā netiek izsniegtas, satiksmes ierobežojumu ievērošanu kontrolē Valsts policija. Bez ierobežojumiem šķīdonī atļauts braukt operatīvajam un sabiedriskajam transportam, svaigpiena pārvadātājiem, kā arī transportam, kas izved kritušus lopus.

Lai savlaicīgi ieviestu ierobežojumus LVC reģionālās nodaļas seko līdzi grants ceļu stāvoklim. Uzņēmums aicina iedzīvotājus, pamanot, ka ceļa posms ir zaudējis nestspēju, informēt LVC, zvanot uz diennakts informatīvo tālruni 80005555.

Grants autoceļu uzturēšanas darbus šķīdoņa laikā nav iespējams veikt - uzbraucot ar smago tehniku uz pārmitrināta, nestspēju zaudējuša ceļa, tas tiks sabojāts vēl vairāk. Uzlabot grants ceļa stāvokli var tikai tad, kad tas ir apžuvis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu