Ukrainas dienesti veic reidus pie oligarha, bijušā ministra un nodokļu dienestā (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas varas iestādes trešdien veikušas reidus Kijivas nodokļu dienestā, ukraiņu oligarha mājās, kā arī bijušā Ukrainas bijušā iekšlietu ministra mājās, ziņo Ukrainas mediji.

Ukrainas Izmeklēšanas birojs un Ukrainas Drošības dienests veicis pārmeklēšanu bijušā Ukrainas iekšlietu ministrija Arsēna Avakova mājās. Šī pārmeklēšana saistīta ar helikoptera avāriju, kurā 18.janvārī gāja bojā Ukrainas iekšlietu ministrs Deniss Monastirskis un vēl vairāki cilvēki.

Avārijā iesaistītais helikopters pirkts laikā, kad ministra pienākumus pildīja Avakovs, un reids viņa mājās varētu būt saistīts ar iespējamajiem pārkāpumiem helikopteru pirkšanas darījumā, vēsta Ukrainas medijs “The Kyiv Independent”.

Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska pārstāvētās partijas "Sluha narodu" ("Tautas kalps") Ukrainas parlamenta frakcijas vadītājs Davids Arahamija pavēstīja, ka tika atlaistas arī muitas amatpersonas.

"Kara laikā valsts mainīsies. Ja kāds nav gatavs pārmaiņām, tad valsts nāks talkā un palīdzēs mainīties," paziņoja Arahamija.

Ukraina ir ilgi cietusi no endēmiskas korupcijas, bet Maskavas pilna apjoma iebrukums aizēnoja valdības centienus izskaust korupciju.

Ukrainas Drošības dienests un Ukrainas Ekonomiskās drošības dienests veicis reidu oligarha Ihora Kolomoiska mājās Dnipro, ziņo medijs “Ukrainska Pravda”.

Šis reids saistīts ar izmeklēšanu par izvairīšanos no nodokļu maksāšanas un naftas produktu piesavināšanos lielā apjomā.

Izmeklēšana saistīta ar Ukrainas naftas kompānijām “Ukrnafta” un “Ukrtatnafta”, kuru līdzīpašnieks iepriekš bija Kolomoiskis. Pagājušā gada novembrī abas šīs naftas kompānijas Ukraina nacionalizēja.

Tikmēr Kijivā Ukrainas Izmeklēšanas birojs veicis reidu Kijivas nodokļu dienestā.

Kā ziņo “Ukrainska Pravda”, šis reids saistīts ar iespējamo korupciju nodokļu dienesta vadībā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu