Pandēmija nekad nav beigusies (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Lai cik ļoti mēs visi gribētu, lai pandēmija beidzot būtu galā, tomēr eksperti ir secinājuši, ka Covid-19 pandēmija joprojām ir aktuāla un globāla problēma. Tiesa, ir cerība, ka drīz tiks sasniegts kāds pārejas punkts.

“Pēdējās astoņas nedēļas no Covid-19 nomiruši vairāk nekā 170 tūkstoši cilvēku. Un tie ir tikai ziņotie gadījumi. Ir skaidrs, ka šis skaitlis ir daudz lielāks,” preses konferencē pauda Pasaules Veselības organizācija.

Pēdējā sanāksmē PVO komiteja secināja, ka vīrusa pilnīga izskaušana, visticamāk, ir neiespējama, tomēr tā izplatības ierobežošana un mirstības samazināšana gan ir iespējama un joprojām ļoti svarīga.

PVO uzsver, ka veselības sistēmas joprojām cīnās, lai tiktu galā ar Covid-19 pacientu lielo plūsmu un darbinieku vai resursu trūkumu. Par spīti tam, daudzās valstīs ir atcelti jebkādi piesardzības pasākumi, bet veselības iestādēs atcelts ārkārtas stāvoklis.

“Mans vēstījums ir skaidrs: nenovērtējiet vīrusu pārāk zemu. Tas turpina un turpinās mūs pārsteigt; tas turpinās mūs nogalināt, ja vien mēs nedarīsim vairāk, lai ar veselības rīkiem apgādātu cilvēkus, kuriem tie ir vajadzīgi, un neapkarosim dezinformāciju,” pauda PVO pārstāvji.

Ir skaidrs, ka SARS-COV-2 pārredzamā nākotnē ir nodrošinājis sev paliekošu vietu cilvēku un dzīvnieku populācijā. Tas nozīmē, ka ir ļoti svarīgi turpināt vakcinēties – īpaši senioriem un cilvēkiem ar vārgu imūnsistēmu.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu