Policija lūdz sākt kriminālvajāšanu pret ļaundariem par kultūras centra ārdurvju dedzināšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ugunsgrēks. Ilustratīvs attēls.
Ugunsgrēks. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Valsts policija (VP) nodevusi Rīgas Pārdaugavas prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai lietu pret diviem vīriešiem par kultūras centra ārdurvju dedzināšanu.

VP pārstāve Elīna Priedīte informēja, ka pērn 24. martā VP saņēma izsaukumu uz kādu kultūras un atpūtas centru Rīgā, Pārdaugavā, kur dega ārdurvis un aiz tām esošās divas mazas telpas.

Par minēto faktu Rīgas Kurzemes iecirkņa amatpersonas sāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas, proti, par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu.

Todien divi vīrieši piegāja pie kultūras un atpūtas centra aizmugurējām durvīm, aplēja tās ar benzīnu, aizdedzināja un aizskrēja prom no notikuma vietas. Tobrīd ēkā atradās vairāki cilvēki - gan personāls, gan mazi bērni, kuri pēc trauksmes signalizācijas sistēmas aktivizēšanās veiksmīgi evakuējās no centra. Neviens no ļaundaru noziedzīgā nodarījuma necieta.

Veicot izmeklēšanas darbības, likumsargi noskaidroja iespējamo vainīgo personu identitāti un izsludināja viņus meklēšanā.

Drīz vien viens no viņiem tika aizturēts un neilgi pēc tam arī otrs.

Abi aizturētie vīrieši dzimuši 1986. gadā. Viens no viņiem jau iepriekš vairākkārt nonācis policijas redzeslokā par dažāda rakstura noziedzīgiem nodarījumiem.

Par izdarīto noziegumu vīrieši var tikt sodīti ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu