Pēdējo pāris mēnešu laikā, pat necenšoties apzināti sekot līdzi Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) darbam saistībā ar personu apliecinošu dokumentu izdošanu, bijis grūti nepamanīt ap šo tēmu valdošo milzu bardaku. Nedēļām un mēnešiem garas rindas, pieraksti, kas nedarbojas, un arvien pieaugoša iedzīvotāju neapmierinātība kļuvusi par dokumentu iegūšanas izkārtni. Kā tad tā?

Savu eID karti termiņa beigu tuvošanās dēļ atjaunoju pagājušā gada maijā. Toreiz uz savu PMLP pierakstu gaidīju divus mēnešus, bet, ierodoties noteiktajā laikā, sistēma paziņoja, ka mans pieraksta kods neeksistē. Stāvot rindā pie informācijas lodziņa, biju makten pikts, jo dzirdēju, ka nākamais pieraksts pieejams tikai uz augustu. Par laimi, darbinieces bija ļoti atsaucīgas un pie kārotā dokumenta tiku, neraugoties uz sistēmas kļūdu.

Tolaik garās rindas it kā bija likumsakarīgas, jo Latvijā intensīvi ieradās bēgļi no Ukrainas, kuriem bija nepieciešams sakārtot uzturēšanās dokumentus. Tādā ziņā viss kārtībā – krīzes situācijā krīzes risinājumi un nedaudz ilgāka uzgaidīšana dokumentu sakārtošanai uz kopējā notikumu fona nešķita īsta problēma vai šķērslis.

Bet te nu mēs esam teju vai gadu vēlāk, un izskatās, ka no brīža, kad rindas vēl bija izskaidrojamas ar kaut kādu loģiku, viss ir gājis tikai un vienīgi uz slikto pusi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X