VIDEO Kādos gadījumos OCTA nestrādā un par negadījumu jāmaksā pašam šoferim? (10)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Bilanol/Shutterstock

Novietojot savu transportlīdzekli, ar āķi sanācis aizķert citu spēkratu - kādos gadījumos OCTA polise sedz izdevumus un kādos ne? To centās šķetināt raidījums "4. studija".

Pie raidījuma vērsās lasītāja Olga ar šādu stāstu: "Notika ceļu satiksmes negadījums - nepamanīju, ka ar āķi iebuktēju citu automašīnu, un aizbraucu. Kad biju mājās, atbrauca policija un izstāstīja, kas noticis, un piemēroja 70 eiro sodu."

Vēlāk no apdrošināšanas kompānijas Olga saņēmusi rēķinu 983,35 eiro apmērā. Olga vaicā - kāpēc viņai jāmaksā arī šī summa, ja viņai pašai ir OCTA polise?

Turklāt sievietei pēc šā ceļu satiksmes negadījuma ir samazināta Bonus Malus klase, kā rezultātā turpmāk OCTA polise būs dārgāka. Olga pauž neizpratni par to, kā radusies šāda situācija.

Raidījums "4. studija" vērsās Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojā (LTAB), lai noskaidrotu, vai tiešām šajā gadījumā apdrošināšanas kompānijas izsniegtais rēķins teju 1000 eiro apmērā ir jāsedz. Tāpat raidījums centās noskaidrot, kāda tad īsti ir jēga no OCTA, ja tā nesedz radušos izdevumus.

LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins atklāja, ka ir trīs scenāriji, kuros apdrošinātāji var atgriezties pie avārijas izraisītāja un iesniegt rēķinu.

Plašāk raidījuma "4. studija" sižetā!

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu