Vācijas tanku nodošana Ukrainai izsauc Putina dusmas (54)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas diktators Vladimirs Putins Staļingradas kaujas 80. gadadienai veltītā uzrunā salīdzinājis Krievijas nelikumīgo iebrukumu Ukrainā ar cīņu pret nacistisko Vāciju.

Putinu bija saniknojis Vācijas lēmums pēc ilgas vilcināšanās nodot Ukrainai vācu ražojuma tankus.

"Neticami, bet tā ir taisnība," teica Putins. "Mūs atkal apdraud vācu "Leopard" tanki."

Putins atkal aizklāti piedraudējis ar kodolieročiem. "Tie, kuri cer sakaut Krieviju kaujas laukā, šķiet, nesaprot, ka karš ar mūsdienu Krieviju viņiem būs pavisam citādāks," teica Putins. "Mēs nesūtām savus tankus pie viņu robežām, bet mums ir, ar ko atbildēt, un tas neaprobežosies ar bruņutehniku."

Kremļa runasvīrs Dmitrijs Peskovs Putina izteikumus sīkāk neiztirzāja, tikai norādīja: "Kamēr kolektīvie Rietumi piegādā jaunus ieročus, Krievija vairāk izmantos savu potenciālu uz to atbildēt."

Putins ceturtdien bija devies uz Volgogradu, kur Otrā pasaules kara laikā Staļingradas kaujā padomju armija sagūstīja gandrīz 91 000 vācu karavīru. Tā bija viena no Otrā pasaules kara asiņainākajām kaujām.

Atzīmējot gadadienu, Volgograda uz vienu dienu tika pārsaukta par Staļingradu un nedēļas sākumā tur tika atklāts jauns Josifa Staļina krūšutēls.

Putins savā uzrunā uzdeva agresoru par upuri, bet upuri par agresoru, kā arī piesauca "nacisma" atgriešanos, ar ko viņš cenšas attaisnot Krievijas iebrukumu Ukrainā.

"Diemžēl nacisma ideoloģija tās mūsdienīgajā formā, tās modernajā manifestācijā atkal tiešā veidā apdraud mūsu valsts drošību," sacīja Putins. "Atkal un atkal mums jāatvaira kolektīvo Rietumu agresija."

Krievija 2022.gada 24.februārī, pārkāpjot starptautiskās normas, atkārtoti iebruka Ukrainā. Gandrīz gada laikā kopš iebrukuma sākuma atklātībā nonākuši daudzi Krievijas okupācijas karaspēka pastrādātie kara noziegumi Ukrainā.

Komentāri (54)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu