Pentagons pamana vēl vienu iespējamu spiegošanas balonu no Ķīnas (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Saistībā ar aizdomām par ķīniešu spiegošanas gaisa balonu virs ASV ir saasinājušās Vašingtonas un Pekinas attiecības. Saskaņā ar ASV Aizsardzības departamenta teikto, tagad ir pamanīts otrs balons – šoreiz virs Latīņamerikas.

Saskaņā ar ASV informāciju, aizdomās turētais ķīniešu spiegu balons nav vienīgais atklātais: vēl viens iespējamais novērošanas balons lidinās virs Latīņamerikas. “Mēs redzam ziņojumus par gaisa balonu, kas lido virs Latīņamerikas. Mēs pašlaik noskaidrojam, vai tas ir vēl viens Ķīnas novērošanas balons,” sacīja ASV Aizsardzības departamenta pārstāvis Pats Raiders.

Plašāka informācija vēl nav pieejama. Raiders neprecizēja, tieši kur virs Latīņamerikas balons tika pamanīts. Pirmais gaisa balons tikmēr lidoja pāri ASV vidienei austrumu virzienā.

Ceturtdienas vakarā Pentagons pirmo reizi paziņoja, ka šāds balons ASV gaisa telpā atradies vairākas dienas. ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens piektdien atcēla savu tuvākajās dienās plānoto braucienu uz Ķīnu. Blinkens asi kritizēja Ķīnu par tās uzvedību.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu