Krievijas jaunā ofensīva Ukrainā varētu sākties desmit dienu laikā, apgalvo laikraksts (16)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievija plašā mēroga ofensīvu Ukrainā varētu sākt tuvāko desmit dienu laikā, ziņo Lielbritānijas laikraksts “The Financial Times”, atsaucoties uz informācijas avotu Ukrainas armijā.

Informācijas avots atklājis, ka Kijivas rīcībā esot ticama informācija par Krievijas plāniem sākt uzbrukumu.

Kā norāda “The Financial Times”, analītiķi prognozē, ka par jaunā Krievijas uzbrukuma mērķi var kļūt Luhanskas apgabala teritorijas pie Limanas un Kreminnas, kuras Ukrainas armija atguva no okupantiem pretuzbrukuma laikā pagājušā gada rudenī. Šajā frontes apgabalā Krievija jau vairāku nedēļu garumā koncentrē spēkus.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien savā videouzrunā tautai paziņoja, ka vairākkārt ticis ziņots, ka Krievija februārī vēloties pamēģināt atspēlēties par pagājušā gada zaudējumiem.

Tikmēr Ukrainas aizsardzības ministrs Oleksijs Rezņikovs svētdien izteicās, ka Kijiva gaida jaunus Krievijas uzbrukumus saistībā gaidāmo ar Krievijas iebrukuma pirmo gadadienu, kas būs 24.februārī, jo krievi ļoti mīlot simbolismu.

Ukrainas izlūkdienesti jau 2.februārī apgalvoja, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins esot devis pavēli līdz martam pilnībā sagrābt Doneckas un Luhanskas apgabalu.

Komentāri (16)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu