Kadirovs draud Polijai (24)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs
Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs Foto: AP/Scanpix

Čečenijas vadonis Ramzans Kadirovs savā "Telegram" kanālā izteicis draudus Polijai, sakot, ka tā būšot nākamā valsts pēc Ukrainas, kas tikšot "denacificēta un atbrīvota no Sātana".

Kadirovs komentēja Polijas lūgumu pēc ieroču piegādēm no ASV, tādējādi kompensējot ieročus, ko Polija no saviem krājumiem nodevusi Ukrainai.

"Poļi laikus attapās," komentē Kadirovs.

"Atbalstot Ukrainu, Varšava izsmēla savus militāros resursus, bet tagad brīnās: bet ko tad, ja pēc veiksmīga militārās specoperācijas noslēguma Krievija sāks denacificēt un atbrīvot no sātana nākamo valsti?" viņš raksta. "Pēc Ukrainas kartē ir Polija!"

"Ne reizi vien esmu teicis, ka cīņai ar sātanismu jāturpinās visā Eiropā, vispirms - Polijas teritorijā," turpina Kadirovs. Pēc tam viņš prāto, ka Silēzijā būtu jārīko referendums, jo reģions "pelnījis īpašu neatkarīgu statusu".

Medijs "Nastojaščeje Vremja" norāda, ka par Krievijas propagandisti par Ukrainas "desatanizāciju" sāka runāt 2022.gada rudenī, pozicionējot Krieviju kā pēdējo īsto ticības bastionu grēcīgā pasaulē. Kadirovs, kurš ir musulmanis, kļuva par vienu no redzamākajiem "desatanizācijas" ruporiem.

Komentāri (24)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu