VIDEO ⟩ Policijas reids: iereibusi sieviete ar auto iestrēgst uz apmales; sodīta virkne ātrumpārkāpēju

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pērn novembra beigās stājās spēkā likums, kas dzērājšoferiem paredz atņemt auto, ja vadītājs pie stūres sēdies reibumā virs 1,5 promilēm. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma" kopā ar Valsts policiju (VP) devās reidā, lai pārbaudītu, kā strādā ieviestais likums.

LTV žurnālisti un VP reidā devās naktī no piektdienas uz sestdienu. Pirmo dzērājšoferi izdevās aizturēt jau pirms pusnakts. Aizturētā sieviete bijusi agresīva. Žogam izgāzts posms, bet daudzstāvu mājas iedzīvotājus pamodinājusi motora rūkoņa. Dzērājšofere ar auto bija uzbraukusi uz apmales, autovadītāja gāzēja un gāzēja.

Vadītāja šajā gadījumā tika pie administratīvā soda, jo 1,5 promiļu atzīme netika pārsniegta. Tiesa, sieviete uz vairākiem gadiem zaudēja vadītājas apliecību.

Policisti novērojuši, ka pagaidām arī iespēja zaudēt auto un iekulties milzu nepatikšanās, jo būs jāsedz auto vērtība, neattur dzērājšoferus sēsties pie stūres.

Reida turpinājumā policijas uzmanību piesaista jautri braucēji, kuri vicina rokas laukā pa logu. Dzēruši ir visi, izņemot šoferi. Šajā gadījumā tikai aizrādījums par nenotīrīto sniegu uz jumta.

Par ātruma pārkāpšanu policisti aiztur kādu autovadītāju uz Salu tilta Rīgā. "Pie atļautajiem 70 km/h ātrums bija 131 km/h, pārkāpa apdzīvotā vietā par vairāk nekā 51 km/h. Apliecība tika atņemta, tiesību izmantošanas aizliegums. Sods 360–460 eiro, piemērojām 400 eiro," teica Grauzis. Lidojums pār Salu tiltu sanācis gana sālīts, jo vēl gaidāms fotoradara sods.

Plašāk "Panorāmas" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu