"Pink Floyd" dibinātājs Voterss pēc Krievijas aicinājuma uzstājas ANO Drošības padomē (18)

TVNET/Politico
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: JUSTIN LANE / EPA / Scanpix

Leģendārās rokgrupas "Pink Floyd" līdzdibinātājs Rodžers Voterss pēc Krievijas uzaicinājuma uzstājies ar runu ANO Drošības padomes sesijā par karu Ukrainā.

Trešdienas sēdē Voterss sacīja, ka Krievijas iebrukums Ukrainā esot bijis "nelikumīgs", taču "ne neprovocēts". "Tātad es izsaku vislielāko nosodījumu provokatoriem. Tas nu ir pateikts," viņš teica.

Norādot, ka runā "to miljonu vārdā, kam nav savas balss", Voters pauda: "Paldies, ka šodien mūs uzklausāt; mēs esam tie daudzie [cilvēki], kuri nepelna no kara industrijas. Mēs neaudzinām savus dēlus un meitas par jūsu lielgabalu gaļu. Mēs uzskatām, ka pašlaik vienīgā saprātīgā rīcība ir aicinājums uz tūlītēju uguns pārtraukšanu Ukrainā. Bez nekādiem "ja nu", bez nekādiem "bet", bez nekādiem "un". Nedrīkst izšķiest vairs neviena ukraiņa vai krieva dzīvību - mūsu acīs tās visas ir vērtīgas."

78 gadus vecais Voterss kopš Krievijas 2022.gada 24.februāra iebrukuma Ukrainā nācis klajā ar izteikumiem, kas atbalsta Krievijas pozīciju. Piemēram, pagājušā gada augustā viņš apsūdzēja ASV prezidentu Džo Baidenu "kara kurināšanā" un nodēvēja Baidenu par "kara noziedznieku", kā arī pēla NATO par "spiešanos līdz Krievijas robežai".

Par to, ka Krievija uzaicinājusi Votersu "uzstāties ANO Drošības padomes sēdē par mierīga Ukrainas krīzes atrisinājuma iespējām, ņemot vērā pieaugošos Rietumu ieroču sūtījumus šai valstij", trešdien savā "Telegram" kanālā pavēstīja Krievijas pastāvīgā pārstāvja ANO pirmais vietnieks Dmitrijs Poļanskis. 

Votersa izteikumus par Krievijas iebrukumu Ukrainā kritizējuši arī viņa bijušie grupas biedri. "Pink Floyd" dalībnieka Deivida Gilmora sieva un dziesmu tekstu autore Pollija Samsone tviterī nosauca Votersu par "Putina apoloģētu" un veltīja viņam vēl daudzus citus neglaimojošus apzīmējumus.

"Katrs vārds ir patiesība, ko var pierādīt," viņai piebalsoja Gilmors.

Voterss grupu "Pink Floyd" pameta 1985.gadā.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu