FOTO ⟩ Stāvēja šķūnī 15 gadus. ASV atrod ārkārtīgi retu "Shelby" spēkratu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Buck Fleming/Facebook

Amerikāņu "Shelby Omni GLH-S", kas 15 gadus nostāvējis šķūnī, beidzot meklē sev jaunu īpašnieku. Šis ir unikāls atradums, jo šādi auto tika saražoti vien 500 eksemplāros.

Pirmo reizi aplūkojot pamestā "Shelby" fotoattēlus, rodas iespaids, ka tas ir itāļu mākslinieka "Dizzy Viper" darbs. Mākslinieks dažādus ekskluzīvus auto pārveido tā, lai tie izskatītos pamesti. Tiesa, šis nav tāds gadījums - šis "Shelby" patiešām 15 gadus ir pamests stāvējis šķūnī.

Pašreizējais auto īpašnieks ir Baks Flemings, kurš reto spēkratu pārpircis no sava tēva. Viņš stāstīja, ka auto pamests šķūnī, jo tam salūzusi transmisija. Sākotnēji Flemings bija iecerējis to salabot, izmantojot "Daytona" detaļas, taču laika un enerģijas trūkuma dēļ viņš nolēmis to pārdot.

Automašīna 38 gadu laikā nobraukusi aptuveni no 193 tūkstošiem līdz 200 tūkstošiem kilometru. Spriežot pēc fotogrāfijās redzamā auto stāvokļa, mašīnai, visticamāk, vajadzēs veikt pilnu restaurāciju. Ir pavisam skaidrs, ka "Shelby" ar automazgātavas apmeklējumu vien šoreiz nepietiks.

Foto: Buck Fleming/Facebook

Spēkrata salons ir ļoti sliktā stāvoklī, krēsli ir nodiluši un plastmasas detaļas ir zaudējušas krāsu. Numurētā plāksne ar paša Kerola Šelbija parakstu liecina, ka šis ir 230. no 500 eksemplāriem. Izskatās, ka auto nav modificēts, saglabājot oriģinālo virsbūvi, - tā ir pozitīva ziņa.

"Shelby GLH-S" ir uz performanci vērsts "Dodge Omni"/"Plymouth Horizon" variants. Tas ir 1986. gada ražojums un radīts tikai 500 eksemplāros. Auto aprīkots ar 2,2 litru turbopūtes četrcilindru benzīna dzinēju, kas rada 177 zirgspēku jaudu. No 0 km/h līdz teju 100 km/h "Shelby" ieskrienas 6,5 sekundēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu