"AvtoVAZ" par vienu eiro iegādājas "Nissan" ražotni Sanktpēterburgā (11)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
"Nissan" rūpnīca Sanktpēterburgā.
"Nissan" rūpnīca Sanktpēterburgā. Foto: X06973/SCANPIX

Krievijas autoražotājs "AvtoVAZ" par vienu eiro iegādājies "Nissan" rūpnīcu Sanktpēterburgā, paziņojis pats uzņēmums. 

Attiecīgos dokumentus otrdien, 7. februārī, parakstīja "AvtoVAZ" prezidents Maksims Sokolovs un vienotā uzņēmuma "NAMI" ģenerāldirektors Fjodors Nazarovs. Iepriekš darījums saņēmis akceptu no Krievijas valdības puses.

Vienošanās ietvaros "AvtoVAZ" iegādājās 99% "Nissan Manufacturing RUS" kapitāla par vienu eiro, kas ir aptuveni 79 Krievijas rubļi.

Darījumā ir nosacījums, ka "Nissan" var sešu gadu laikā atpirkt savus bijušos Krievijas aktīvus gadījumā, ja šādu kompānijas pieņemto lēmumu apstiprinās Krievijas valdība.

"Galvenais uzdevums mūsu savstarpējiem centieniem šobrīd ir ražošanas apjoma un piedāvājuma palielināšana Krievijas auto tirgū," sacīja Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministra vietnieks Alberts Karimovs.

""AvtoVAZ" komanda šobrīd saskaras ar izaicinājumu ne tikai atjaunot automašīnu ražošanu Sanktpēterburgas ražotnē, bet arī palielināt lokalizāciju. Turklāt rūpnīcas darbības atjaunošana palīdzēs palielināt rūpniecisko ražošanu reģionā un saglabāt darba vietas," viņš piebilda.

Savukārt Sokolovs norādīja: ""AvtoVAZ" apstiprina apstiprina plānu jau 2023. gada otrajā pusē atsākt automašīnu ražošanu bijušajā "Nissan" rūpnīcā Sanktpēterburgā. Būvēsim jaunos "Lada" modeļus C un D segmentos."

Pēc Sokolova teiktā - "AvtoVAZ" šogad var saražot līdz 10 000 vienību. "Nākotnē mūsu komandas augstā profesionālā kompetence ļaus palielināt ražošanas apjomu praktiski neierobežoti, kas būs atkarīgs no pieprasījuma Krievijas tirgū."

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu