"Kā vafeļu torte – viss kārtu kārtām izsvaidīts!" Rakstniece Laima Kota par zemestrīci Turcijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: KHALIL HAMRA/AP

Rakstniece Laima Kota kopā ar vīru Ahmetu Kotu dzīvo Turcijā. Pašlaik Laima atrodas Latvijā, bet jau svētdien pošas atpakaļ uz Turciju. Katru dienu viņa sazinās gan ar savu vīru, gan draugiem.

Dienā pēc zemestrīces Laima Kota "Facebook" dalījās ar emocionālu ierakstu.

"Sasodīts! Tūkstoši mirušo.. Ēkas, kas celtas nesen, neesot izturējušas 7.0 magnitude, jo... būvnieki esot "ekonomējuši" metālu un cementu... sadalot vienai ēkai paredzēto divām būvēm. Riebjas!

Kā uzzināju, manas ģimenes draugu ģimene gājusi bojā - mamma, tēvs un trīs bērni.. Personīgi pazinu, pirms mēneša kopā braucām priecīgi pēc pasākuma Reyhanlı pilsētā.

Tas ir Antiohijā, kur pirmā kristiešu Sv.Petera baznīca klintī, nez, vai baznīca izturēja zemestrīci..

Desmit Turcijas pilsētās traģēdija, katrā no tām dzīvo kāda ģimene, kuru pazīstu personīgi..

Lūgties?.. A ..žņaugt gribas! Bezspēcības sajūta.."

Laima stāsta Apollo.lv: "Sazinos ar vīru Ahmetu Kotu katru dienu. Mums taču ir tik daudz draugu šajās 10 Turcijas pilsētās, kas ir zemestrīces skartas. Mūsu ģimenes draugi... Astoņi cilvēki palika zem drupām. Burtiski bailes vērt vaļā telefonu.

Ir tāda maza pilsētiņa Elbistana, kur bijām ciemojušies vīra drauga - profesora mātes mājās. Visas kaimiņienes atnāca, lai mums kā viesiem pagatavotu mielastu, tagad tās 2-3 stāvu mājiņas ir drupās... Pat nevar iedomāties, kā zemestrīce var salauzīt asfaltētu lielceļu! Kā vafeļu torte – viss kārtu kārtām izsvaidīts. Ceļš uz lielāko pilsētu Kahramanmaraş salauzīts, tunelis aizbrucis. Netiek cilvēki ārā. İr auksts, nepieciešams ūdens un elektrība un siltums... Traģiski. Atliek tikai lūgt par dvēselēm."

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu