Dubaijas TOP9 instagramīgākās vietas iespaidīgām fotogrāfijām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TravnikovStudio/Shutterstock

Iespaidīgi debesskrāpji, neona gaismu rotaļas, palmas, balto smilšu pludmales, gleznaini saulrieti, krāšņi ziedoši dārzi un ne tikai. Šeit gandrīz ik uz soļa var atrast iemūžināšanas vērtus skatus, kas noteikti neatstās vienaldzīgus tavus “Instagram” sekotājus. Uzzini, kādēļ Dubaija ir viena no fotogēniskākajām pilsētām pasaulē, un gūsti iedvesmu to izvēlēties par sava nākamā ceļojuma galamērķi.

Sadarbībā ar “Novatours” atklāsim deviņas pārsteidzošas vietas Dubaijā, kur uzņemtās fotogrāfijas izpelnīsies īpaši dāsnu sirsniņu un īkšķīšu birumu sociālajos tīklos.

Dubai Design District

Dubai Design District jeb D3 ir iedvesmojoša pilsēttelpa, kas ir kā radīta māksliniecieskām performancēm. Graciozās ēkas un plašās alejas ir izcili piemērotas krāšņai fotosesijai.

Iepirkšanās: Amato Boutique piedāvā ekskluzīvas augstās modes preces, savukārt veikalā Closet Case var iegādāties Āzijas un Eiropas dizaineru apģērbu, apavus un aksesuārus.

Virtuve: nogaršo jūras asara seviče vai tunča tartaru restorānā The Lighthouse.

Downtown Dubai

Noteikti norganizē ielu fotosesiju Downtown Dubai, jo tieši šeit atrodas galvenie pilsētas simboli – tirdzniecības centrs Dubai Mall, dejojošā strūklaka Dubai Fountain un pasaulē augstākā celtne – debesskrāpis Burj Khalifa. Pilsētas iedzīvotājiem un viesiem ļoti patīk pozēt arī uz bronzas skulptūras Wings of Mexico fona.

Iepirkšanās: šopoholiķi būs sajūsmā par šo vietu. Te jūsu rīcībā ir vairāk nekā 1200 veikalu, tostarp Alexander McQueen, Marchesa un Chanel zīmolu veikali.

Virtuve: rezervējiet galdiņu Argentīnas virtuves restorānā Asado, no kura paveras lielisks skats uz Burj Khalifa debesskrāpi.

Tirdzniecības un izklaides centrs City Walk

Nebeidzami garas promenādes, dinamisks dizains, mākslas instalācijas — modernajā City Walk rajonā ir daudz instagramīgu vietu pārsteidzošām fotosesijām.

Iepirkšanās: Šeit pieejams plašs gan vietējo, gan starptautisko veikalu klāsts. Iemet aci Le Cube Boutique un Human & Beings vai novērtē luksusa zīmola Italian House jaunāko kolekciju.

Virtuve: Pēc iepirkšanās nobaudi gardos azerbaidžāņu virtuves ēdienus restorānā Baku vai indiešu tradicionālās delikateses kafejnīcā Farzi.

Pludmales komplekss La Mer

La Mer ir īsta oāze Jumeirah rajona centrā: balto smilšu pludmales, krāsaini mākslas objekti un ūdens atrakciju parks Laguna Waterpark. Īsāk sakot, te ir viss, kas nepieciešams ideālām brīvdienu fotogrāfijām.

Virtuve: Ja esi izsalcis, iesakām apmeklēt jūras velšu restorānu Catch 22.

Alserkal Avenue

Alserkal Avenue ir mākslas kvartāls Al Quoz industriālajā zonā. Šeit atrodas daudzas un dažādas radošās darbnīcas, saloni un konceptveikali, kā arī bieži notiek dažādi pasākumi, koncerti un meistarklases. Alserkal avēnija, kuru rotā vietējo ielu mākslinieku darbi, ir lieliski piemērota fotosesijai.

Iepirkšanās: veikals CHI-KA piedāvā unikālas ar rokām darinātas japāņu kimono stila abaijas (abaija ir visvienkāršākā "kleita" islāmticīgajām; elementārs tunikas šuvums, ko parasti komplektē ar galvassegām, hidžābiem).

Virtuve: Nightjar Café piedāvā ēdienus, kas gatavoti no vietējās izcelsmes produktiem, un izcilu kafiju.

Al Seef

Al Seef, kas atrodas Dubai Creek krastā, blakus vēsturiskajam Al Fahidi rajonam apbur ar savu šauro ieliņu (sikka) labirintu, mājīgām kafejnīcām un iespaidīgiem muzejiem.

Iepirkšanās: Al Seef iesakām apmeklēt tradicionālo austrumu tirgu, kurā tiek pārdoti rokdarbi un oriģinālie suvenīri, savukārt veikalā ZENEVE ir nopērkami stilīgi aksesuāri.

Virtuve: gleznainajā krastmalā ir daudz restorānu un kafejnīcu. Noteikti izmēģini autentiskus arābu virtuves ēdienus restorānā Al Fanar Seafood Market un īpašo burbuļtēju restorānā Booba.

Bluewaters sala

Mākslīgi veidotā sala Bluewaters ir mājvieta ikoniskajai viesnīcai Caesars Palace un pasaulē lielākajam panorāmas ratam Ain Dubai. Šeit var apbrīnot greznas rezidences, izsmalcinātas viesnīcas un restorānus, kas var kalpot kā lielisks fons iespaidīgām fotogrāfijām. Starp citu, Cove Beach Club piedāvā vislabāko skatu uz Persijas līci.

Iepirkšanās: salas iepirkšanās un izklaides zonā ir simtiem veikalu, taču īpašu uzmanību ir pelnījuši suvenīru veikali. Ja vēlies iegādāties patiesi ekskluzīvas dāvanas draugiem un ģimenei, ir vērts iegriezties Arabia To Go un Camel Company veikalus.

Virtuve: restorāns Paru ne tikai iepazīstina viesus ar japāņu virtuvi, bet arī piedāvā neaizmirstamu skatu uz Dubaijas jahtu piestātni un Jumeirah Beach Residence. Noteikti ir vērts apmeklēt arī pasauslavenā šefpavāra Gordona Remzija restorānu - Hell's Kitchen.

Miracle Garden

Savām acīm ziemā skatīt ziedošu tuksnesi – tā ir patiešām unikāla iespēja. No novembra līdz maijam šajā brīnumdārzā var uzņemt krāšņas bildes. Milzīgajā parkā no ziediem tiek veidotas brīnumskaistas kompozīcijas: sirds formas arkas, ziedu pilis, dzīvnieku figūras – tie ir tikai daži unikālās ainavu arhitektūras piemēri, kurus ir vērts iemūžināt.

Netālu atrodas arī slavenais tauriņu dārzs Dubai Butterfly Garden, kurā mīt vairāki tūkstoši spārnoto skaistuļu sugu – ja tev paveiksies, kāds no tiem, iespējams, pat pozēs uz tavas plaukstas.

Tirdzniecības un izklaides komplekss The Pointe

The Pointe ir iepirkšanās un izklaides komplekss, kas atrodas Palm Jumeirah. Kompleksa teritorijā atrodas veikali, restorāni, izklaides centri un 1,5 km gara pastaigu promenāde Starp citu, no tās paveras lielisks skats uz pasaulslaveno kūrortu Atlantis, The Palm. Lai iegūtu daudz instagramīgu fotoattēlu, kas vēl ilgi neļaus aizmirst Dubaiju, šīs vietas apmeklējumu ir vērts ieplānot saulrieta laikā.

Iepirkšanās: ienirsti austrumnieku tradicionālajos aromātos Oud Dubai vai apmeklē Palazzo Jewellery, kur vietējie amatnieki ar prieku izveidos personalizētas piemiņas lietas.

Virtuve: Tavā rīcībā ir vairāk nekā 80 restorāni – izvēle ir milzīga! Īpaši populāri ir: itāļu restorāns Per Te, ķīniešu - Chuan un meksikāņu – Meshico.

Raksts tapis sadarbībā ar "Novatours".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu