VIDEO ⟩ Ielūkojies procesā, kā auto tiek noņemts no uzskaites

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Ja transportlīdzekli paredzēts atsavināt citai personai Latvijā, tas jānoņem no uzskaites atsavināšanai Latvijā. Raidījums "Zebra" aplūko, kā to paveikt.

Par transportlīdzekļa noņemšanu no uzskaites atsavināšanai Latvijā tiek izdarīta atzīme Transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā, bet transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība netiek atgriezta un tās atvērumā ieraksti netiek izdarīti.

Ar transportlīdzekli, kurš noņemts no uzskaites atsavināšanai Latvijā, atļauts piedalīties ceļu satiksmē piecas dienas.

Transportlīdzekli atļauts atsavināt arī pēc šā termiņa beigām, bet, lai to izmantotu ceļu satiksmē, transportlīdzeklis jāatjauno uzskaitē, vēršoties jebkurā no CSDD klientu apkalpošanas centriem vai elektroniski e-CSDD.

Noņemot transportlīdzekli no uzskaites atsavināšanai Latvijā, tiek izbeigta reģistrētā turētāja atbildība par pārkāpumiem, kas ar transportlīdzekli izdarīti ceļu satiksmē. Atbildīgs par pārkāpumiem ir transportlīdzekļa īpašnieks.

Transportlīdzekli, kurš noņemts no uzskaites atsavināšanai Latvijā, izvest no Latvijas aizliegts. Lai šādu transportlīdzekli izvestu no Latvijas, jāveic noņemšana no uzskaites izvešanai no Latvijas.

Plašāk "Zebras" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu