"Limbažos visu izdarīja korekti!" Siguldas CSDD stacijā mašīnas atgāzes vērtējot "uz aci" (14)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Autovadītājs neizpratnē, kāpēc Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijā Siguldā viņa auto vairākkārt saņēmis neapmierinošu vērtējumu par dūmošanu, neveicot atgāzu mērīšanu, defekts noteikts "uz aci", vēsta raidījums "Bez tabu".

Pagājušā gada beigās un šā gada sākumā Pāvels no Murjāņiem bija biežs viesis CSDD Siguldas tehniskās apskates stacijā. Tur īsā laika nogrieznī četras reizes izbrāķēta viņa "Chrysler Grand Voyager" dīzeļmotora automašīna.

Visās četrās reizēs spēkrats saņēmis neapmierinošu vērtējumu 2 par ievērojamu dūmošanu. Defekts noteikts, neveicot atgāzu mērījumu. Pirmajās trīs pārbaudēs konstatēti arī citi defekti, ar kuriem nedrīkst piedalīties satiksmē, bet ceturtajā pārbaudē vienīgais neapmierinošais vērtējums ir tikai par ievērojamu motora dūmošanu. Pāvels uzskata, ka defekta noteikšana "uz aci" ir aplama pārbaudes metode.

Kad auto Siguldā izbrāķēja ceturtoreiz, Pāvels to no Siguldas uzreiz nogādāja CSDD tehniskās apskates stacijā Limbažos, kur "uz aci" neko nevērtēja, nomērīja atgāzes ar mēraparātu, kas vēstīja, ka dūmainība ir normas robežās (0,28 kubikmetri).

Tā kā klients vērsies CSDD ar oficiālu iesniegumu, CSDD Tehniskā departamenta speciālisti izskatīs sūdzību, noskaidrojot, vai Siguldas tehniskās apskates stacijas darbinieki veikuši darbu pareizi, informē CSDD pārstāvis Mārtiņš Mālmeisters.

Plašāk "Bez tabu" sižetā!

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu