Naids vai vienaldzība? Karaliskās ģimenes reakcija uz Harija skandalozajiem memuāriem (2)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/Scanpix, Shutterstock, TVNET kolāža

Lai gan karaļnams aizvien ietur neitrālu pozīciju attiecībā uz gada sākumā (10. janvāris) izdotajiem prinča Harija memuāriem grāmatā "Spare", šādas tādas karaļnama reakcijas ir fikeētas. 

Kā jau rakstījām, Saseksas hercoga grāmatā, bija ietverti satriecoši apgalvojumi, sākot ar prinča Viljama iespējamo fizisku uzbrukumu savam jaunākajam brālim un beidzot ar nevērīgajiem izteikumiem par cilvēku dzīvībām. 

"Tas viss ir tik šausmīgi," izdevumam "PEOPLE" stāsta kāds karaļnama iekšējs avots "Kronēšanai vajadzētu būt arī priecīgam brīdim, bet šis skandāls met milzīgu ēnu."

Karaliskā ģimene nav publiski komentējusi prinča Harija grāmatu -  Velsas princis ar princesi ignorēja vienā no izbraukumiem izkliegtos žurnālista jautājumus, kā arī karalis Čārlzs III ar karalieni konsorti klusē, kad kāds ko jautā. 

"Viņi nevēlējās uzpūst strīda liesmas," saka karaliskā korespondente Valentīna Lova, grāmatas Courtiers autore. "Viņi zina, ka viss, kas būtu teikts paziņojumā, to tikai paildzinātu. Viņi gribēja, lai tas [skandāls] pēc iespējas ātrāk nomierinās. Jo ilgāk tas turpinās, jo mazāk cerību uz izlīgumu."

Bet mēļo, ka  "Viljams ir visvairāk apbēdināts, un viņam ir vajadzīgs laiks, lai nomierinātos," saka kāds karaliskajai ģimenei tuvu stāvošs avots.

Neskatoties uz sabiedrības klusēšanu, notiek diskusijas par to, kā panākt izlīgumu starp Saseksas hercogiem ar karalisko ģimeni, jo jau radies "nogurums" par brāļu atsvešināšanās sekām un kaut kad tam ir jānoslēdzas. 

Tagad visu uzmanība tiks vērsta uz karaļa Čārlza un karalienes Kamillas kronēšanu 6. maijā —  kur Saseksas hercogi ir ielūgti.

Kad iepriekš jautāja, vai princis Harijs  apmeklēs kronēšanu, viņš telekanālam ITV  sacīja: "No šī brīža var notikt daudz kas. Bet, ziniet, durvis vienmēr ir atvērtas. Bumba ir viņu pusē. Ir daudz tiks apspriests, un es ļoti ceru, ka viņi ir gatavi apsēsties un par to runāt."

Pašreizējā situācijā vēl tāls ceļš ejams. "Problēma ir tā, ka [saseksieši] vēlas pils kapitulāciju un atvainošanos, bet, ja "atmiņas atšķiras", tas ir diezgan grūti," izdevumam "People" stāsta kāds karaļnamam tuvs avots.

Karaliskais vēsturnieks Roberts Leisijs komentē: "Ir gandrīz aizvainojoši jautāt: "Kad viņi samierināsies un apkampsies?" Viņu starpā ir bijušas dažas ļoti nopietnas nesaskaņas. Taču Platīna jubileja, kā arī karalienes un prinča Filipa bēres pierādīja, ka viņi var nolikt malā personīgo naidīgumu lielāka mērķa vārdā. Un tieši par to arī būs kronēšana. ”.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu