Arī Ķīna ziņo par gaisā novērotu NLO (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Schutterstock.com

Pašlaik Ķīnas sociālajos medijos ir tikai viena tēma: saskaņā ar vēstīto, pie austrumu krasta ir novērots nenosakāms lidojošs objekts. Incidents ļoti atgādina līdzīgus ziņojumus no ASV un Kanādas.

Mediji ziņo, ka Ķīna gatavojas notriekt neidentificētu lidojošu objektu. Laikraksts “Global Times”, atsaucoties uz vietējo kuģniecības iestādi, vēsta, ka noslēpumainais lidojošais objekts pamanīts svētdien pie ūdeņiem prefektūras līmeņa pilsētā Rižao Šaņdunas provincē. Vietējie zvejnieki Dzeltenajā jūrā aicināti pievērst īpašu uzmanību savai drošībai.

Nav zināms, kāda veida lidojošs objekts tas ir. Tomēr Ķīnas sociālajos medijos šis ziņojums šobrīd ir visvairāk apspriestais temats – domājams, tāpēc, ka ASV nesen virs Kanādas un Aļaskas notrieca divus neidentificētus lidojošus objektus. Pirms nedēļas ASV militāristi arī notrieca milzu gaisa balonu no Ķīnas, kad tas bija šķērsojis sauszemi un atradās virs Atlantijas okeāna pie Dienvidkarolīnas štata krastiem.

ASV valdība apgalvo, ka Ķīna balonu izmantojusi spiegošanas nolūkos. Savukārt Ķīnas valdība norāda, ka lidojošais objekts bijis “civils, bezpilota laika apstākļu balons”, kas spēcīgā vēja dēļ nejauši novirzījies no sākotnējā maršruta.

Vašingtona un Otava nevar vai nevēlas atklāt, no kurienes nākuši nezināmie lidojošie objekti, no kuriem viens notriekts pagājušajā naktī virs Kanādas, bet otrs - piektdien virs Aļaskas. Kanādas premjerministrs Džastins Trudo tikai sestdienas vakarā paziņoja, ka nenoskaidrotais lidojošais objekts notriekts virs Jukonas teritorijas viņa valsts ziemeļos. Objekta atliekas tikšot savāktas un pārbaudītas.

“Radara anomālija” virs Montānas

Kanādas aizsardzības ministre Anita Ananda sacīja, ka tas ir cilindrisks objekts, kas ir mazāks par iespējamo Ķīnas spiegu balonu, bet pēc izskata tam līdzīgs. Objekts lidoja 40 000 pēdu (apmēram 12 kilometru) augstumā un radīja draudus civilajai gaisa satiksmei, kad tas tika notriekts pulksten 15:41 pēc vietējā laika (21:41 CET).

Sestdien “radara anomālijas” dēļ uz laiku tika slēgta arī gaisa telpa virs ASV Montānas štata. Ziemeļamerikas pretgaisa aizsardzības pavēlniecība Norad paziņoja, ka situācijas apsekošanai nosūtītas kaujas lidmašīnas. “Lidmašīnas nevarēja identificēt nevienu objektu, kas varētu būt saistīts ar radara mērījumiem”. Situācija arī turpmāk tikšot uzraudzīta.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu