Nošauts vīrietis, kurš atteicās šķirties no ieroča pat magnētiskās rezonanses kabinetā (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Magnētiskās rezonanses iekārta. Ilustratīvs attēls
Magnētiskās rezonanses iekārta. Ilustratīvs attēls Foto: Unsplash

Brazīlijā kāds vīrietis guvis nāvējošus ievainojumus pēc tam, kad ar pielādētu ieroci pietuvojies magnētiskās rezonanses iekārtai.

40 gadus vecais advokāts un ieroču entuziasts par spīti brīdinājumam, ka pirms ieiešanas magnētiskās rezonanses kabinetā ārā ir jāatstāj visi metāliskie priekšmeti, tur devies ar pielādētu ieroci. Tā bruņojies, viņš vēlējās atbalstīt savu māti, kurai tika veikts magnētiskās rezonanses izmeklējums. Diemžēl tas beidzās ar to, ka ierocis izšāva, vīrieti nāvējoši ievainojot vēderā.

Slimnīcas personāls vēlāk stāstīja, ka vīrietis un viņa māte tika brīdināti, ka metāla objektiem magnētiskās rezonanses kabinetā vietas nav.

Izdevumam “The Telegraph” slimnīcas personāls vēlāk uzsvēra, ka sekojuši visiem drošības protokoliem, pirms ieiešanas procedūru kabinetā nolasot pacientam un apmeklētājam visas vajadzīgās instrukcijas.

Iemesls, kāpēc magnētiskās rezonanses kabinetā ienākt ar metāliskiem objektiem ir liegts, ir vienkāršs. Proti, lai skenētu ķermeni, magnētiskās rezonanses iekārta izmanto 1,5 līdz 3 teslas spēcīgu magnētisko lauku. Salīdzinoši, piemēram, ledusskapja magnēta magnētiskā lauka spēks ir vien teslas tūkstošā daļa, savukārt pasaulē spēcīgākie magnēti var sasniegt vienas teslas spēku.

Tieši tāpēc 3 teslas ir pietiekami liels spēks, lai metāliski priekšmeti magnētiskās rezonanses iekārtas tuvumā tiktu izkustināti. Tā tas arī notika ar nelaiķa ieroci.

Tas gan nav vienīgais tāda veida negadījums. Piemēram, 2001. gadā kāds bērns guva nāvējošus ievainojumus galvā, kad magnētiskās rezonanses iekārta sev pievilka metāla skābekļa balonu no pretējā kabineta.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu