Aicina ziedot gaismas avotus Ukrainas iedzīvotāju atbalstam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Ukrainas atbalsta nedēļā iedzīvotāji aicināti piedalīties akcijā "Gaisma Ukrainai!" un ziedot Ukrainas iedzīvotājiem gaismas avotus - LED spuldzes, uzlādējamus LED lukturus, portatīvās akumulatoru baterijas un pārnēsājamās uzlādes stacijas, informēja "Ziedot.lv" komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.

Ukrainas atbalsta nedēļas iniciatori ir Ukrainas vēstnieks Latvijā Oleksandrs Miščenko un Saeimas priekšsēdētājs Edvards Smiltēns.

"2022. gada 14. februārī, lai paustu atbalstu Ukrainas suverenitātei un integrācijai Eiropā pie Rīgas domes tika pacelti Ukrainas karogi. Ir pagājis gads un Ukrainas tautai joprojām nepieciešams atbalsts. Tāpēc kopā ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Oleksandru Miščenko aizsākam Ukrainas atbalsta nedēļu un aicinām Latvijas cilvēkus sniegt gaismas atbalstu Ukrainas cilvēkiem", pauda Smiltēns.

Patlaban elektrības piegādes Ukrainā ir ierobežotas, un dažkārt pieejamas tikai dažas stundas dienā, lai nepārslogotu sistēmu. Šī iemesla dēļ īpaši svarīgi lietot energoefektīvas ierīces, kas samazinātu kopējo elektrības patēriņu.

Nomainot parastās kvēlspuldzes pret enerģiju taupošām LED spuldzēm, tiktu ietaupīta elektrība pat vairāku elektrostaciju saražotās enerģijas apjomā. Savukārt pārnēsājamās uzlādes stacijas un gaismas nūjiņas ir liels atbalsts civiliedzīvotājiem atrodoties bumbu patvertnēs un aizstāvjiem frontē.

Akcijā var iesaistīties ikviens iedzīvotājs, uzņemoties to rīkot savā kolektīva - skolā, darbavietā, korī, ģimenē vai citur -, izdrukājot aicinājumu un aicinot līdzcilvēkus saziedot Ukrainai energoefektīvas iekārtas, kā arī, saziedoto iepakojot kartona kaste un norādot personu vai kolektīvu, kurš šo saziedojis.

Sadarbībā ar "Omniva", Ukrainas atbalsta nedēļā būs iespēja ziedojumu no visas Latvijas nogādāt uz Rīgu bezmaksas ar "Omniva" pakomātu starpniecību.

Tāpat ir iespējams ziedot arī naudas līdzekļus, par kuriem iegādāties energoefektīvas iekārtas. Savukārt uzņēmumi, kuri vēlas ziedot lielāku apjomu, aicināti sazināties ar fondu "Ziedot.lv" uz e-pastu "ziedot@ziedot.lv".

Akcijai "Gaismu Ukrainai" līdzekļus vāks arī koncertā 25.februārī no plkst.12 laukumā pie Rīgas Kongresu nama, kur Latvijas mūziķi otro gadu veltīs savus priekšnesumus Ukrainas atbalstam, vienojoties koncertā "Ukrainas brīvībai".

Akciju rīko labdarības organizācija "Ziedot.lv". Saziedotie gaismas un enerģijas avoti tiks nogādāti uz Čerņihivas apgabalu, primāri palīdzot bērnu namiem, bērnudārziem un skolām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu