Video ⟩ Siguldas novadā dienestiem nākas glābt dzīvniekus no nepilngadīgas dzīvnieku "glābējas" (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Suņu un kaķu tiesību aizstāvji pauduši sašutumu par dzīvnieku biedrības "Animal Helper" darbu - izrādās, ka šo biedrību vada nepilngadīga meitene, kas šos dzīvniekus ne tikai ķērusi, bet arī pati, iespējams, ārstējusi, vēsta raidījums "4. studija".

Biedrība darbību sākusi pērn, uzstādot ambiciozus mērķus, un sociālajos tīklos tai seko vairāki tūkstoši cilvēku.

Dzīvnieku aizstāve Karīna Vilsone iesniegusi sūdzību par 16 gadus vecās Kristiānas vadītās biedrības darbu, jo pēc tam, kad atsaukusies biedrības aicinājumam doties palīgā izķert klejojošos kaķus, pieredzējusi, ka saķertie kaķi būros divas dienas pavadījuši zem klajas debess. "Es domāju, ka viņa aizspēlējās, nesaprotot, ka ir aizgājusi par tālu."

Raidījums arī vēsta, ka meitene ar entuziasmu glābusi suņus un kaķus, bet nav ievērojusi nekādus noteikumus, piemēram, Jelgavā saķertos, sterilizētos kaķus izlaidusi Ādažos, nevis dzīvnieku ierastajā vidē.

Sūdzībā, kas adresēta Valsts policijai un Pārtikas un veterinārajam dienestam, norādīts, ka meitene arī, iespējams, pati dzīvniekus ārstējusi un veikusi tiem sekciju. Tāpat sūdzībā pausts, ka meitene tīši maldinājusi sabiedrību, cenšoties cilvēkus iežēlināt, lai savāktu vairāk naudas.

Vairāk skaties sižetā!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu