Ukrainas lēmums cīnīties par Bahmutu ir stratēģiski pareizs, uzskata ISW (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bahmuta, Ukraina. 2023. gada 13. februāris.
Bahmuta, Ukraina. 2023. gada 13. februāris. Foto: Reuters/ScanPix

Rietumi ir nobažījušies par Ukrainas nevēlēšanos atteikties no Bahmutas aizsardzības turpināšanas, tomēr ASV Kara pētījumu institūta (ISW) analītiķi uzskata Kijivas lēmumu uzskata par stratēģiski pareizu.

Institūts norāda, ka Rietumi turpina paust bažas par Ukrainas apņēmību noturēt Bahmutu.

Laikraksts "Washington Post" ziņoja, ka amerikāņu aizsardzības plānotāji uzskata, ka Ukrainas spēki nav spējīgi vienlaikus aizstāvēt Bahmutu un uzsākt pavasara pretuzbrukumu, un tāpēc mudinājuši Ukrainu piešķirt prioritāti pavasara pretuzbrukumam pār Bahmutas aizsardzību.

Tomēr ISW turpina uzskatīt, ka Ukrainas lēmums aizstāvēt Bahmutu ir stratēģiski pamatots.

Bahmutas aizsardzība piespieda Kremli iztērēt ievērojamu daļu grupējuma "Vagner" algotņu un iesaistīt ievērojamus gaisa desanta spēku resursus, lai atbalstītu nogurdinošo ofensīvu. Bahmutas aizsardzība ir vājinājusi ievērojamus Krievijas spēkus un, visticamāk, radīs labvēlīgus apstākļus Ukrainas pretuzbrukumam nākotnē, norāda ISW.

Ja Krievijas karaspēks būtu ieņēmis Bahmutu bez būtiskas Ukrainas pretestības, viņi varētu rēķināties ar operāciju paplašināšanu tādā veidā, kas liktu Ukrainai izveidot sasteigtas aizsardzības pozīcijas mazāk labvēlīgā apvidū. Tādējādi Bahmutas aizsardzība un Ukrainas radītie apstākļi pretuzbrukumam ir papildinoši, nevis viens otru izslēdzoši pasākumi, ņemot vērā, ka Krievijas karaspēks būtu turpinājis ofensīvu ārpus Bahmutas, ja Ukraina pilsētu būtu atdevusi agrāk, uzsver ISW.

Foto: Bahmuta, Ukraina. 2023. gada februāris

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu