Pirmie dzērājšoferiem konfiscētie auto uz Ukrainu varētu doties jau februāra beigās (8)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Laszlo66/Shutterstock

Dzērājšoferiem konfiscētās automašīnas vairs nevarēs nopirkt cenu aptaujā. Šos auto turpmāk sūtīs uz frontes līniju, lai tie palīdzētu pārvietoties Ukrainas aizstāvjiem. Pirmās automašīnas jau februāra beigās varētu ceļot uz Ukrainu, vēsta TV3 Ziņas.

Lai dzērājšoferiem atņemtās automašīnas sūtītu uz Ukrainu, nav nepieciešami juridiski sarežģīti manevri. Pietiek vien ar labojumu likumā par atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem.

Finanšu ministrija, kuras pakļautībā esošais Valsts ieņēmumu dienests realizē konfiscētos auto, cer – Saeimas deputāti jau šonedēļ pieņems grozījumus. Pēc tam par katru no automašīnām katru reizi vajadzēs arī valdības atļauju. Valdībai to var nākties darīt katru nedēļu.

Ir cerība, ka tā sauktā "Tviterkonvoja" vadībā pirmais sūtījums ar dzērājšoferiem atņemtajām automašīnām varētu doties ceļā uz Ukrainu jau mēneša beigās.

Ja dzērājšoferiem konfiscētos auto sūtīs uz Ukrainu, Valsts ieņēmumu dienestam samazināsies pēdējos mēnešos strauji pieaugusī slodze ar pārdošanu cenu aptaujās. Vidēji katru dienu klāt ir septiņi jauni auto, un tas esot daudz.

Plašāk "TV3 Ziņu" sižetā!

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu