Kas ir Putina bruņuvilcienā? (5)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: kremlin.ru

Krievijas diktators Vladimirs Putins neilgi pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā lidmašīnu vietā vairāk sāka dot priekšroku bruņuvilcienam, vēsta ārvalstu mediji.

Šāda informācija atklāta pētnieciskās žurnālistikas centra "Dosjē" centra veiktajā izmeklēšanā. Centru finansē bijušais oligarhs un Kremļa kritiķis Mihails Hodorkovskis.

"Pēc kara sākuma pērn februārī viņš [Putins] ļoti aktīvi sāka izmantot bruņuvilcienu. Visbiežāk tas tika izmantots, lai nokļūtu prezidenta rezidencē Valdajā," "Dosjē" centram pauda kāds Kremlim pietuvināts avots.

"Dosjē" pētījums Putina transporta izvēli sasaista ar bažām par iespējamu izsekošanu un neuzticēšanos prezidenta gaisa flotes drošībai pret iespējamiem uzbrukumiem.

Lai gan bruņuvilciens vizuāli neatšķiras no parastajiem vilcieniem, iekšēji tas ir būtiski uzlabots. Visi vilciena vagoni ir bruņoti, palielināts ir lokomotīvju, asu un komunikācijas antenu skaits.

Vilcienā atrodas prezidenta guļamistaba un sapulču telpa. Tāpat ir atvēlēts vagons arī Putina pavadošajam personālam, kā arī vagons speciālajiem sakariem. Vilcienam ir sastādīts speciāls grafiks, lai tas spētu sasniegt maksimālu ātrumu un izvairītos no nevēlamām pieturvietām.

Tiek lēsts, ka vilciena vērtība ir aptuveni viens miljards rubļu (12,5 miljoni eiro). To sāka aprīkot 2014. gadā, bet tikai 2021. gada vasarā sāka aktīvi izmantot.

Sīkāk par Putina bruņuvilcienu lasiet tiešsaistes žurnālā KLIK.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu