Ne tikai slēpot vai snovot: 7 izklaides Itālijas un Andoras kalnu kūrortos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: FamVeld/Shutterstock

Ja tev šķiet, ka ziemas brīvdienās uz Itālijas vai Andoras kalnu kūrortiem ir vērts doties tikai tiem, kas aizraujas ar slēpošanu vai snovošanu, tad tu dziļi maldies un liedz sev izbaudīt daudzus piedzīvojumus. Daļa tūristu ziemā izvairās no kalnu kūrortiem, baidoties ka viņiem tur nebūs, ko darīt. Mēs kliedēsim šo mītu, stāstot par ziemīgām izklaidēm dažādām gaumēm. Tev noteikti nebūs garlaicīgi!

Lūk, septiņas izklaides iespējas Itālijas un Andoras kūrortos, ko iesaka “Novatours” speciālisti.

Relaksējoša atpūta spa centros

Atvaļinājums ir laiks, kad varam veltīt laiku sev: kārtīgi atpūsties, relaksēties un atjaunot spēkus. Aktīva atpūta ne visiem ir pa prātam un pa spēkam, tādēļ daudzos Itālijas un Andoras kalnu kūrortos ir uzbūvēti spa centri, kur relaksētā atmosfērā būs ko darīt pat vairākas dienas. Vari izvēlēties dažādas ķermeņa kopšanas programmas, laiskoties džakuzi, kārtīgi izkarsēties pirtīs vai peldēt apsildāmā āra baseinā ar brīnišķīgu skatu uz kalniem.

Pārgājieni kalnu nogāzēs

Ja esi uz jūs ar slēpošanu un snovošanu, bet vēlies izbaudīt kalnu varenību visā krāšņumā, pie viena ļaujoties arī fiziskām aktivitātēm, daudzi kalnu kūrorti piedāvā iespēju izstaigāt nogāzes ar t.s sniega kurpēm. Šai izklaidei nav nepieciešama īpaša fiziskā sagatavotība. Dažos kūrortos ir pieejamas arī īpaši aprīkotas kalnu pastaigu takas.

Iepirkšanās prieks

Parasti kalnu kūrortos ir veikaliņi, kur var iegādāties galvenokārt sporta apģērbu, suvenīrus un vietējos produktus, bet ir arī tādi kūrorti, kurus var pamatoti dēvēt par šopoholiķu prieku.

1050 m augstumā virs jūras līmeņa, gleznainā aizā atrodas Andoras Firstistes galvaspilsēta Andora la Velja. Kalnu un skujkoku ieskautajā pilsētiņā tos, kam nav vienaldzīgs iepirkšanās process, pārņems īpašs azarts: izsmalcināti boutique modes preču veikali, tirdzniecības centri un amatnieku bodītes – tas viss satrauc pircēju prātus. Lielākā daļa veikalu atrodas Metiksellas avēnijā (Av. Meritxell), kuru tamdēļ pamatoti sauc arī par tirdzniecības ielu.

Jogas retrīti

Negaidīti, vai ne? Bet fakts! Joga un pilates sniegotu kalnu ielokā gūst arvien lielāku popularitāti. To, kur un cikos notiek nodarbības, var noskaidrot vietējā tūrisma birojā. Tā, piemēram, šeit iespējams pieteikties jogas retrītam Itālijas Alpos. 

Tradicionālā virtuve

Arī gardēžiem kalnu kūrortos būs ko darīt, izbaudot patiesi pārsteidzošu pieredzi. Ir taču tik jauki pēc iepirkšanās, masāžas vai pastaigas nogaršot siera fondī, rakleti vai citus gardumus omulīgā krodziņā ar kamīnu vai saulainā terasē ar spirdzinošu gaisu un pasakainu skatu uz kalniem malkot kapučīno ar putukrējuma cepuri vai aperol spritz.

Ekstrēmas izklaides

Kalnu kūrorti ir lieliska vieta, kur nodarboties ar ekstrēmajiem ziemas sporta veidiem - kā iesācējiem, tā arī profesionāļiem. Galvenais, lai viss ir droši! Lūk, pāris ekstrēmas izklaides kalnos:

  • Bun J Ride jeb gumijlēkšana, apvienojumā ar slēpošanu vai snovbordu;
  • Zemledus peldēšana;
  • Ziplains – nošļūciens virs sniegoto mežu galotnēm, kuru gribas atkārtot vēl un vēl.

Jautrība lieliem un maziem

Ja vēlies atpūsties kopā ar bērniem, arī tad kalnu kūrorti ir īstā vieta. Tā, piemēram, tematiskais parks “Funny Park Nevelandia” Itālijas Alpos piedāvā plašas izklaides iespējas gan lieliem, gan maziem. Te iespējams doties ģimeniskā izbraucienā zirga vilktās kamanās, laisties no kalna ar pūšļiem. Ir pieejama arī kamaniņu trase, kur var šļūkt pa nogāzi ar tradicionālajām koka ragavām vai ultramoderniem bobiem. Topošajiem slaloma čempioniem aprīkotas trases būs ideāls treniņu laukums slēpošanas prasmju pilnveidošanai, savukārt piedzīvojumu kārotājiem patiks jautri nobraucieni pa sniegā iebūvētām caurulēm.

Raksts tapis sadarbībā ar "Novatours".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu