VIDEO ⟩ Autobusa avārija Dobeles pusē. Šoferis pirms negadījuma zaudējis kontroli pār spēkratu

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Pagājušajā nedēļā uz Rīga-Liepāja šosejas Jaunbērzes pagastā neskaidros apstākļos pasažieru autobuss iebrauca grāvī, negadījumā cieta 13 cilvēki. Raidījums "Degpunktā" saņēmis jaunu informāciju no autobusa pasažieriem par notikušo incidentu.

Autobusa pasažieri stāstījuši, ka šoferis jau pirms negadījuma vismaz divas reizes spēkratu nav spējis savaldīt un tas iebraucis pretējā joslā. Cilvēkiem šķiet, ka autobusa vadītājam, iespējams, kļuva slikti un viņam vajadzēja piestāt malā uzreiz, sajūtot pirmos simptomus.

Raidījums skaidroja, kā pasargāt sevi, braucot ar autobusu, lai samazinātu iespējamību gūt smagas traumas.

Satiksmes noteikumos teikts, ka pasažieriem, braucot jebkurā transportlīdzeklī, kura sēdvietas ir aprīkotas ar drošības jostām, tās ir jāizmanto. Tomēr, iespējams, tādēļ ka pilsētas sabiedriskajā transportā sprādzēšanās nenotiek, cilvēki neuzskata, ka starppilsētu vai starpvalstu autobusos būtu nepieciešams ievērot drošību.

Drošas braukšanas skolas vadītājs Jānis Vanks stāsta, ka ir jāpiesprādzējas neatkarīgi no tā, vai sēžam autobusa priekšā vai aizmugurē. Avārijā lidojums pāri visam autobusam var būt ļoti bīstams, autobusa masa arī ir lielāka nekā auto, trieciens, tam apstājoties, var būt stiprāks. Tāpēc, domājot ne tikai par sevi, bet arī citu cilvēku drošību, ir jāpiesprādzējas.

Plašāk "Degpunktā" sižetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu