VIDEO "Man liekas, ka tā bija pašnāvība!" Aculiecinieki stāsta par traģisko avāriju Kauņā

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums/15min

Aizvadītajā nedēļas nogalē Lietuvu satricināja ļoti traģiska avārija, kurā dzīvību zaudēja divi cilvēki. Pagaidām neskaidros apstākļos kāds "Mercedes-Benz" vadītājs lielā ātrumā traucās pa ceļa pretējo pusi un izraisīja frontālu sadursmi ar citu šoferi. Notikuma aculiecinieki dalījās redzētājā ar portālu "15min".

Edgars, kurš dzīvo ciemā starp Kauņu un Jonavu, sacīja: "Tas varēju būt arī es, ja būtu braucis pa to pašu joslu." Vīrietis liktenīgajā vakarā brauca pa to pašu ceļu no Kauņas virzienā uz Jonavu. Arī Edgars ievēroja "Mercedes-Benz GL550", kurš pa nepareizo brauktuves pusi traucās lielā ātrumā.

Notikušo savām acīm redzēja Simona, kura avārijas brīdī brauca no Klaipēdas uz Elektrēniem. "Es no redzētā nespēju atgūties joprojām. Nebija tā, ka viņš mainīja braukšanas joslas, noteikti ne."

Kā skaidro Lietuvas policija, avārija notikusi ap plkst. 22.35 autoceļa Viļņa-Kauņa-Klaipēda 99. kilometrā. "Mercedes-Benz" markas automašīna, traucoties pa pretējo joslu, izraisīja frontālu sadursmi ar BMW un "Škoda" marku automašīnām.

Edgars stāstīja, ka "Mercedes" lielā ātrumā braucis pa ceļa nepareizo pusi. "Sestdienas vakarā es braucu no Kauņas uz Jonavu. Viņš mani apdzina brīdī, kad biju jau viņam priekšā. "Mercedes" vadītājs brauca milzīgā ātrumā. Ja es būtu braucis pa to pašu joslu, kur viņš traucās... es nebūtu paspējis pabraukt malā. Viņš parādījās ne no kurienes," par piedzīvoto stāsta Edgars.

Vīrietis stāsta, ka sākumā nodomājis, ka tā ir kāda speciālo dienestu automašīna, kas apzināti traucas pretēji kustības virzienam. "Pēc aptuveni 10 līdz 12 minūtēm es biju mājās. Kad telefonā paskatījos sociālos tīklus, man parādījās avārijas brīža video."

Edgars stāstīja, ka pēc apskatītā video pilnībā apjuka un nezināja, ko darīt.

Savukārt Simona notikušo redzēja savām acīm, jo viņa brauca vien dažas mašīnas pirms BMW un "Škodas", kuri tika iesaistīti negadījumā.

"Viņš avarēja manā acu priekšā, un pēc tam uzreiz mašīna uzliesmoja. Es zvanīju draugam un raudāju. Citi šoferi uzreiz metās palīgā un centās liesmas apdzēst. Es nespēju aizmirst to skatu... redzēju degošu cilvēku," pārdzīvojumos dalījās Simona.

"Lasīt ziņas par notikušo ir viena lieta, taču redzēt to savām acīm - tas ir pavisam kaut kas cits," piebilda Simona.

Viņai šķiet, ka šoferis lielā ātrumā traucās pavisam apzināti. "Man liekas, ka tā bija pašnāvība, kas beidzās ar ļoti traģiski, jo miris ir arī pavisam nevainīgs cilvēks. Turklāt viņš burtiski "lidoja" lielā ātrumā. Es nespēju aizmirst to brīdi, kad cilvēki izmisīgi centās cietušajiem palīdzēt."

Aculieciniece pauda neizpratni par "Mercedes" šofera rīcību. "Gadījumos, ja tu esi sajaucis braukšanas puses, tu nobrauc malā, nevis triecies virsū citiem satiksmes dalībniekiem."

Traģiskajā avārijā bojā gāja 1980. gadā dzimušais "Mercedes" autovadītājs, kurš smagajā triecienā tika izmests no sava transportlīdzekļa. Tāpat avārijā bojā gāja 1961. gadā dzimušais BMW vadītājs, ar kura spēkratu frontāli sadūrās "Mercedes" vadītājs. Savukārt divi cilvēki, kuri pārvietojās ar "Škoda" transportlīdzekli, tika hospitalizēti.

Saistībā ar notikušo avāriju ir sākta pirmstiesas izmeklēšana pēc Lietuvas Republikas Kriminālkodeksa 281. panta.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu