Septiņiem Ukrainas un Krievijas pilsoņiem nedēļas nogalē liegta ieceļošana Latvijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Shutterstock

Nedēļas nogalē drošības apsvērumu dēļ septiņiem Ukrainas un Krievijas pilsoņiem liegta ieceļošana Latvijā, informēja Valsts robežsardzē.

Piektdien trīs Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ.

Sestdien vēl vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti. Savukārt vēl diviem Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ.

Kopš Krievijas plašā iebrukuma Ukrainā ieceļošana Latvijā saistībā ar Valsts drošības dienesta (VDD) identificētiem riskiem nacionālajai drošībai kopumā liegta vairāk nekā 100 Ukrainas pilsoņiem, pagājušajās nedēļas sākumā atzina VDD.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā aizvadītā gada 24. februārī VDD sadarbībā ar Valsts robežsardzi Latvijas austrumu robežas šķērsošanas punktos veic pastiprinātu Latvijā ieceļojošo ārvalstnieku kontroli.

Pārbaudes laikā iegūstot informāciju, kas liecina par ārvalstnieka radītiem riskiem Latvijas nacionālajai drošībai, VDD sniedz robežsardzei rekomendāciju liegt ārvalstniekam ieceļošanu Latvijā.

Ārvalstnieki, kas Latvijā vēlas ieceļot no Krievijas vai Baltkrievijas, tiek pārbaudīti neatkarīgi no to valstiskās piederības.

Ieceļošana Latvijā galvenokārt tiek liegta ārvalstniekiem, tajā skaitā Ukrainas pilsoņiem, kuri ar savu darbību un publiskajiem izteikumiem atbalsta Krievijas agresiju un intereses, kā arī ir iesaistīti dažādās noziedzīgās darbībās, norādīja dienestā.

Pārrunu laikā šie ārvalstnieki bieži sniedz nepatiesu informāciju, kā arī atsakās apliecināt gatavību ievērot Latvijas tiesību normas. Ņemot vērā dienesta darba specifiku, VDD detalizētāk nekomentēja savu darba metodiku un riska faktoru kopumu, kuram pievērš īpašu uzmanību.

Pērn 19. septembrī spēkā stājās Ministru kabineta noteiktie ierobežojumi Krievijas pilsoņu - Šengenas īstermiņa vīzu turētāju - ieceļošanai Latvijā nebūtiskiem mērķiem, piemēram, tūrisma un atpūtas nolūkos. Tādus pašus ierobežojumus noteica Igaunija, Lietuva un Polija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu