VIDEO "15 minūšu laikā trīs auto!" Igaunijā apmācības beidzas ar vairāku mašīnu ielūšanu ledū

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Elu24 kollaaž/Kuvatõmmised TikTokist

Kā zināms, šādos mainīgos laikapstākļos uz ledus atrasties ir īpaši bīstami. Tiesa, tas nav bijis šķērslis bariņam igauņu, kuri Igaunijas dienvidos uz ledus devās ar saviem spēkratiem, vēsta portāls "Elu24".

Bīstamās izklaides veiktas sestdien, 18. februārī, uz Vertsjerva ezera, kas atrodas netālu no Tartu pilsētas. Sociālajos medijos publicēti vairāki video, kuros redzams, ka automašīnas ielūzušas ledū.

"Ja nemaldos, tad trīs vai četras mašīnas bija jāvelk laukā. Pirmajā stundā viss bija kārtībā, bet pēc tam, kad nobraucu malā no trases, man automašīna ielūza pirmā. 15 minūšu intervālā ielūza vēl trīs spēkrati," stāstīja kāds aculiecinieks.

"Veiksmīgi izvilkām automašīnas laukā sausas, ūdens netika iekšā salonā," turpināja liecinieks.

Dienas laikā vairākus video no šī notikuma skatījuši simtiem tūkstoši cilvēku - vienu video aptuveni 200 000, bet citu pat pusmiljons.

@merceds_benz777 #jäärada #võrtsjärv #foryou ♬ Rockin - Chris Alan Lee

Daudzi cilvēki zem video komentāros metušies pārgalvīgos braucējus nosodīt, norādot, ka vairākas dienas gaisa temperatūra gan dienā, gan naktī bijusi virs nulles.

Pēc tam noskaidrots, ka vietējie iedzīvotāji regulāri uz šī ezera rīko apmācības braukšanai sarežģītos apstākļos. Tiesa, šādos apstākļos apmācību organizatoriem vajadzēja pārliecināties par drošību.

Komentāros kāds iedzīvotājs norādīja, ka organizatori it kā esot pārbaudījuši ledus drošību un viss bijis kārtībā.

"Visi, kuri šādos apstākļos kāpj uz ledus, ir paši atbildīgi par savu drošību. Cilvēkiem vajadzētu padomāt, vai muļķīga braukāšana pa ledu ir tikpat svarīga kā dzīvība. Ledus biezums dažādās vietās ūdenstilpē var krasi atšķirties, tāpēc garantētas drošības nav," pauda Igaunijas glābšanas dienests.

@subaru_impreza_1995 #võrtsjärv #ice #mercedesbenz #foryou ♬ original sound - Parim ralliauto maailmas🥵
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu