FOTO ⟩ Maksā aptuveni 800 000 eiro. Visu laiku dārgākais un viens no retākajiem BMW spēkratiem (4)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: BMW

Atzīmējot sportiskās nodaļas M GmbH 50 gadu jubileju, BMW sagatavojis visu laiku ekskluzīvāko un dārgāko savas markas modeli - BMW 3,0 CSL, kas apvieno unikālu dizainu un fantastisku performanci.

Šis izcilās veiktspējas auto uz mūsdienām pārnesīs 1970. gados radīto koncepciju ar sacīkšu trases tehnoloģiju, kas radīta lielākam braukšanas priekam uz ceļa. Autoražotājs sola, ka jaunā spēkrata raksturs balstīsies uz tradicionālajiem BMW M automobiļa principiem.

Vienrindas sešcilindru dzinēja versija ar "M TwinPower Turbo" tehnoloģiju, kas tālāk izstrādāta tikai priekš BMW 3,0 CSL, rada 560 zirgspēku lielu jaudu. Lai samazinātu svaru, virsbūves un šasijas zonā ir izmantoti ar oglekļa šķiedru pastiprināti polimēri - teju visā virsbūvē. Motora pārsegs, jumts, bagāžnieka vāks ir pilnībā izgatavoti no oglekļa.

Foto: BMW 3,0 CSL

BMW norāda, ka kopumā tiks saražoti tikai 50 šādi transportlīdzekļi visā pasaulē, bet 11 no tiem nonāks Vācijā. Šis auto būs viens no visretāk sastopamajiem un īpašākajiem uzņēmuma vēsturē, tāpēc viens šāds spēkrats maksās ļoti dārgi, piemēram, Spānijā izsolē tas ievietots par aptuveni 800 000 eiro.

Katrs auto tiks gatavots ar rokām, jo tam atsevišķi jākrāso vairākas detaļas. Vienas automašīnas uzbūvēšana aizņems aptuveni divas nedēļas. Šī gadadienas auto pamatā ir aptuveni 165 000 eiro vērtais M4 CSL.

Šim BMW ir radītas bremzes ar oglekļa šķiedras keramikas komponentiem, zelta krāsas diski ar centrālo uzgriezni un īpašām "Michelin" riepām. Tāpat auto ir sešu pārnesumu manuālā ātrumkārba. Uzņēmums norādījis, ka šī BMW maksimālais ātrums pārsniedz 300 km/h.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu